Lielupē pie Jelgavas ūdens līmenis dienas gaitā nedaudz krities

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielupē pie Jelgavas ūdens līmenis dienas gaitā nedaudz krities un sasniedzis 3,25 metru atzīmi, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

No rīta ūdens līmenis bija 3,29 metri. Kopumā situācija Jelgavas pilsētā nav daudz mainījusies, vēl arvien gan daudzas mājas, gan ielas ir applūdušas.

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policija šīs dienas laikā nevienu cilvēku nav evakuējusi, bet palīdzējusi iedzīvotājiem dažādās situācijās. Policijas darbinieki palīdzējuši cilvēkiem nokļūt līdz veikalam, gan atveduši dzeramo ūdeni, kā arī kādā mājā palīdzējuši pacelt augstāk mēbeles.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, šodien Jelgavu apmeklēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

Ministre tika informēta, ka situācija gan Jelgavas pilsētā, gan novadā vēl joprojām ir nopietna. Ūdens līmenis Lielupē dažviet krītas, bet citur savukārt paaugstinās, radot jaunas plūdu apdraudētas teritorijas.

Pēc tikšanās Jelgavas pilsētas domē pilsētas viesi un atbildīgās personas devās uz Jelgavas pili un pašlaik visvairāk plūdu apdraudēto Kalnciema pagastu.

Kā vienu no svarīgākajiem darbiem pēc plūdiem gan Mūrniece, gan citi klātesošie atzina Lielupes lejteces gultnes iztīrīšanu, kas jūtami veicinātu ledus aizplūšanu tālāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu