Šķēle skeptisks par LPP/LC pievienošanos valdībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

LPP/LC līdera Ainara Šlesera vilcināšanās ar atbildes došanu par pievienošanos valdībai ir «smalks gājiens», kas spilgti atsedz «Jaunā laika» amoralitāti, intervijā aģentūrai LETA sacīja Andris Šķēle (TP).

Viņš ir arī diezgan skeptiski noskaņots par iespējamo LPP/LC pievienošanos valdošajai koalīcijai, jo tas būtu pretrunā ar politisko loģiku.

Šķēle norādīja, ka viņam kā procesu vērotājam no malas patlaban ir radusies sajūta, ka Šlesers «beidzot izgaršo to brīdi, kad Dombrovskis, viņa suflieri un vārda meistari ir spiesti aizvērt mutes, aizmirstot pat vēl pirms nedēļas izteiktos politiskos izteicienus, «Šlesera priedes», utt..(..) mēs to vairs nedzirdam, tas ir beidzies».

Pēc Šķēles domām, Šlesers šādā veidā ir eleganti atsedzis JL amoralitāti.

Tāpēc Šķēle patlaban vairāk sliecas domāt, ka LPP/LC valdībā neies, jo nekāda loģika nevedinot domāt, ka Šleseram tas būtu ilgtermiņa interesēs izdevīgi. «Viņš skatās uz nākamām vēlēšanām kā būtisku četru gadu periodu. Šī būtu parakstīšanās uz dažiem mēnešiem, saprotot, ka izmainīt šo domāšanas veidu, kas ir raksturīgs esošajai koalīcijas vadībai, ir neiespējami,» sacīja Šķēle.

Politiķis arī atkārtoti uzsvēra, ka pēc TP aiziešanas no valdības partija neatbalstīs un nerosinās nevienu demisijas pieprasījumu Ministru prezidentam, tādējādi garantējot politisku stabilitāti.

Vienlaikus gan TP turpināšot virzīt savus priekšlikumus ekonomikas atlabšanai.

Ir izdevies nodrošināt samazinātas pievienotās vērtības nodokļa likmi tūrismam, un nākamais dienas kārtības jautājums jau esot grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā un ministriju skaita samazināšana, kas stātos spēkā līdz ar nākamās Saeimas darbības sākumu. Tāpat jau esot sagatavots likumprojekts par Budžetu un budžeta vadību, jo Latvijā beidzot esot jāiedibina tradīcija, kad priekšvēlēšanu gados nākamā gada budžets ir laikus redzams sabiedrībai.

Patlaban politiskās ietekmes centrs ir pārvirzījies no valdības uz Saeimu un šāds stāvoklis varētu saglabāties līdz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, prognozē politiķis.

LETA jau ziņoja, ka LPP/LC 12.aprīlī paziņos lēmumu, vai tā ir gatava iesaistīties Valda Dombrovska valdībā, un līdz šim laikam partija atbalstīs valdību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu