Ulmanis: TP aiziešana no valdības ir nevarība, ne liela politika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eksprezidents Guntis Ulmanis pauž nožēlu par to, ka Tautas partija (TP) pametusi valdību. Vienlaikus viņš uzskata, ka valdībai jāturpina darbs, neatkarīgi no tā mazākumā, vai vairākumā.

Ulmanis pauž pārliecību, ka «TP aiziešana no valdības ir nevarība, nevis lielas politikas veidošana.» «Ja tā bija egoistiska pozīcija, tad man ir ļoti žēl. Es gan domāju, ka tā ir nevarība, vājums, ne liela politika.»

Ulmanis LNT raidījumā «900 sekundes» aicināja politiķus neaizmirst prioritātes un domāt par valsti, ne partejiskām ambīcijām.

Jautāts, vai, viņaprāt, partija LPP/LC patiesi vēlās iet valdībā, Ulmanis atbildēja apstiprinoši, noliedzot, ka tā ir tikai kaulēšanās. «LPP/LC ir pierādījusi, ka grib strādāt,» – tā Ulmanis.

Eksprezidents raidījumā arī netieši uzslavēja premjeru Valdi Dombrovski (JL), norādot, ka krīze ir piespiedusi Latvijā veidoties jaunai politiķu paaudzei. «Dombrovskis ir viens no šīs jaunās politiķu paaudzes.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu