Situācija Pļaviņās joprojām nopietna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ūdens līmenis pie Pļaviņām pievakarē nedaudz krities, bet situācija saglabājas nopietna, aģentūrai LETA pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis.

«Vēl tikko sazvanījāmies ar Pļaviņu HES, lai vienotos par ūdens svārstību veikšanu, lai mēģinātu iekustināt pie Pļaviņām esošos ledus gabalus,» stāsta Arnītis.

Lai arī ūdens līmenis ir nedaudz krities, situācija vēl arvien saglabājas ļoti nopietna, jo uz priekšu neizkustās lielie ledus sablīvējumi, kas izveidojušies Daugavā pie Pļaviņām. «Caurplūde caur ledus sastrēgumiem pašlaik šeit Daugavā ir ļoti neliela,» skaidro Arnītis.

Līdz kritiskajam līmenim, kad Pļaviņās varētu applūst iedzīvotāju mājas, atkal izveidojusies neliela rezerve, tomēr visu nakti situācija Pļaviņās tikšot nemitīgi uzraudzīta. Atbildīgie dienesti Pļaviņās pašlaik strādā pastiprinātā režīmā.

Kā ziņots, Pļaviņās šodien atrodas arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis.

Viņš aģentūrai LETA atzina, ka ledus sablīvējums tur ir, taču ūdens plūsma nav apstājusies. Ar Pļaviņu hidroelektrostacijas slūžām nemitīgi tiekot regulēts ūdens līmenis Daugavā. «Šeit jau visu laiku jāmenedžē tas process,» sacīja Lieljuksis un piebilda, ka katru gadu kaut kas citāds ir, viena recepte neder visiem gadījumiem.

Kopumā pašreizējo situāciju Pļaviņās VUGD priekšnieka vietnieks raksturoja ar vārdiem «tā, pa vidam». «Sablīvējums ir, ledus ir, bet ūdens līmenis nekāpj,» sacīja Lieljuksis, piebilstot, ka kaut ko prognozēt pagaidām ir ļoti grūti.

Jau ziņots, Daugavā pie Pļaviņām, Bebrulejā, pagājušajā piektdienā tika pabeigti ceturtdien sāktie spridzināšanas darbi. Pļaviņu novada pašvaldības civilās aizsardzības komisija bija pieņēmusi lēmumu spridzināt Daugavas ledu, lai veicinātu ledus iziešanu un mazinātu gaidāmo pavasara plūdu izraisītās sekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu