Izglābj meiteni, kas uz ledus gabala nopeldējusi 4 km

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pirmdien ap pulksten 20 Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Daugavā uz atlūzuša ledus gabala atrodas cilvēks. Glābēji nekavējoties ar laivām gar abiem Daugavas krastiem izbrauca, lai pārtvertu ledus gabalu, portālam «Apollo» pavēstīja VUGD pārstāve Inga Vetere. 

Jēkabpils daļas ugunsdzēsējiem glābējiem Aigaram Miglānam un Valdim Mačukam izdevās piekļūt pie ledus Daugavas kreisajā krastā jau gandrīz pie pilsētas robežas un nocelt no apmēram divus reiz divus metrus lielā ledus gabala 19 gadus vecu meiteni. Meitene uz šī nelielā ledus gabala gandrīz pa Daugavas vidu bija nopeldējusi apmēram četrus kilometrus. Kā atzina Jēkabpils glābēji, meitenei ir tiešām ļoti paveicies, jo jau nedaudz tālāk upē sākas krāces un šajā vietā izglābt būtu gandrīz neiespējami.

Šogad nelaimes gadījumos uz ledus gāja bojā divi bērni. Saldus novadā 26.martā pārgājiena laikā Cieceres upē iekrita 11 gadus vecs zēns un noslīka. Šīs pašas dienas vakarā Rēzeknes upē ielūza un noslīka 9 gadus veca meitenīte, kura spēlējās uz ledus. Noslīkušā zēna mirstīgās atliekas otrdien atrastas.

Ik gadus pavasaros nelaimes gadījumi notiek ne vien ar zemledus makšķerniekiem, bet bojā iet arī bērni. Šajā pavasari bojā gājuši divi bērni, 2009.gada pavasarī — glābēji no ūdenskrātuves izcēluši vienu noslīkušu bērnu, 2008.gadā — vienu, bet 2007.gadā — sešus bērnus.

VUGD brīdina iedzīvotājus, ka atrasties uz ledus ir bīstami. Skolēniem ir sācies pavasara brīvlaiks un daudzi vieni paši šo laiku pavada mājās. VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un pusaudžiem, cik bīstamas var būt rotaļas uz ledus, kā arī pie pārplūdušas upes. Tāpat jāatgādina, ka bīstams var būt arī ledus, kas atrodas upes krastā, jo vienā mirklī to var aiznest straume. VUGD aicina arī apkārtējos cilvēkus nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat bērnus vai pusaudžus atrodamies bīstami tuvu ūdenskrātuvēm — sarāt, paskaidrot, ka tā paši riskē ar savu dzīvību. Ja situācija ir bīstama, nekavējoties informēt policiju vai glābējus pa tālruni 112.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu