Laikraksts: specdienesti zināja, ka tiek gatavoti terorakti Maskavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas tiesībsargājošo iestāžu rīcībā varēja būt informācija par iespējamiem teroristu uzbrukumiem, kas pirmdien tika īstenoti Maskavas metropolitēnā, vēsta laikraksts «Kommersant», atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, neilgi pirms sprādziena Maskavas milicija izvērsa masveida dokumentu pārbaudi, lai atklātu pašnāvnieces. Tika apturētas sievietes, kuru āriene liecināja par kaukāziešu izcelsmi.

Kāda pārbaudei apturētā sieviete laikrakstam stāstīja, ka viņa tikusi aizturēta metro stacijā «Ohotnij rjad» plkst.7.40 (pēc Maskavas laika), aptuveni 15 minūtes pirms pirmā sprādziena Lubjankas stacijā. No miliču sarunām bijis skaidrs, ka pārbaudes notiek daudzās metro stacijās, taču tie nedeva nekādus rezultātus.

Tūlīt pēc pirmā sprādziena milicijas nodaļā, kur atradās aizturētā, ieskrējis milicis un kliedzis: «Kā jūs varējāt viņu palaist garām, mums taču bija informācija?!» raksta avīze.

Oficiālā informācija, ka tiesībsargājošās iestādes zinājušas par sprādzienu gatavošanu pirmdienas rītā metro stacijās, nav apstiprināta, taču laikraksta «Kommersant» avoti Iekšlietu ministrijā ziņoja par trim pēdējā laikā saņemtiem šifrētiem ziņojumiem, ka Maskavas transporta objektos tiek gatavoti terora akti.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka svētdien, 28.martā, Maskavas milicijai piezvanījusi kāda sieviete un teikusi, ka metropolitēnā var notikt sprādziens. Viņa teica, ka atradusies metro stacijā «Koņkovo» un dzirdējusi, kā vairāki Čečenijas iedzīvotāji runājuši par to, ka Maskavas metro būšot sprādzieni. Pēc viņas teiktā, sarunā piedalījušās arī sievietes.

Kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, izmeklēšanā jau noteikts teroristu pašnāvnieču maršruts un meklēšanā izsludinātas divas sievietes, kas esot viņas pavadījušas.

Agrā pirmdienas rītā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - «Lubjanka» un «Kultūras parks» -, teroristēm-pašnāvniecēm detonējot spridzekļus, dzīvību zaudējuši vismaz 39 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu