Ledus Pļaviņās sagāzis kokus, šķūņus un siltumnīcas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Grūbe/LETA

Ledus gabali, kas pēdējā diennaktī izgājuši no Daugavas krastiem Pļaviņās, sagāzuši vairākus kokus Daugavas ielā, nopostījuši vairākus šķūņus un siltumnīcas, novēroja aģentūra LETA. Iedzīvotāji plūdos nav fiziski cietuši.

Vairāki desmiti cilvēku ieradušies Pļaviņās aplūkot palu radītos postījumus. Vietām masīvi ledus gabali aizstumti pat līdz Daugavas ielai, kas iet paralēli upei.

Naktī Daugavas ielu esot appludinājis ūdens, taču, neraugoties uz to, satiksme nebija apstājusies, aģentūrai LETA pastāstīja kāda vietējā iedzīvotāja.

Savukārt Raiņa ielas iedzīvotāja Skaidrīte pastāstīja, ka vietējie iedzīvotāji pārsvarā ir rēķinājušies ar šādiem apstākļiem. «Jābūt mierīgiem, pastardienas jau nav,» aģentūrai LETA optimistiski sacīja sirmgalve Skaidrīte, kura Pļaviņās dzīvo jau 19 gadus. Sieviete pastāstīja, ka naktī viņu pamodinājis dēls, sakot, ka pilsētā ir trauksme. Pa ielām braukājuši operatīvie transportlīdzekļi ar sirēnām.

Patlaban Pļaviņās spīd saule, ledus kūst un ūdens no applūdušajiem pagalmiem pamazām atkāpjas.

Kā ziņots, pagājušajā naktī strauji cēlās ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām un pilsēta applūda - tika appludināta Daugavas iela, applūda Mūzikas skola, pansionāts un jauniešu centrs. Taču vēlāk ūdens līmenis par pusmetru kritās un cilvēkus nevajadzēja evakuēt.

Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka šorīt pie Mūzikas skolas Pļaviņās ūdens jau aizplūdis, bet pie pansionāta vēl skalojas ūdens.

«Ļoti labi, ka vakar pie pansionāta, lai pasargātu no ūdens, tika izvietoti smilšu maisi - tie tiešām krietni palīdzējuši,» skaidroja Arnītis.

Kā ziņots, vairāk nekā desmit Zemessardzes 55.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi vakar dienas vidū iesaistījās plūdu seku likvidēšanas pasākumos, ar smilšu maisiem norobežojot pansionātu Pļaviņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu