Simtiem ziņkārīgo vēro Ogres upes ledus spridzināšanas darbus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vairāki simti ziņkārīgo otrdienas pēcpusdienā vēro Ogres upes ledus spridzināšanas sagatavošanas darbus.

Uz tilta pār Ogres upi sastājušies daudz cilvēku. Tie, kuriem tur nepietiek vietas, stāv krastā un vēro, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji upē ieurbj lādiņus. Pašlaik notikuma vietai var pietuvoties pietiekami tuvu, jo pagaidām glābēji teritoriju nav norobežojuši.

Jau ziņots, ka Ogres novada dome kopā ar Zemessardzi nolēmusi otrdienas pēcpusdienā Ogres upes lejtecē spridzināt ledu. Ogres upē pilsētas teritorijā veidojas liels ledus sastrēgums. Ūdens līmenis otrdienas rītā gan bija normas robežās.

Aģentūra BNS novēroja, ka pie Ogres upes ietekas Daugavā Ogres centrā ir vēl vienmērīga ledus sega, uz kuras sēž pat daži zemledus makšķernieki, taču dažus simtus metru tālāk pie kājāmgājēju tiltiņa uz estrādi veidojas ledus sablīvējums, kurā ir lieli ledus gabali, izrauti koki un dažādi atkritumi.

Jau vēstīts, ka ledus Ogrē vēl nav izgājis arī augštecē un, kad tas notiks, vižņi varētu tuvoties pilsētai un veidoties draudīga situācija, īpaši mazdārziņu rajonos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu