Kempingā atrasts pie koka piesiets novārdzis suns (9)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tukuma novada kempingā «Vecupe» uzieta atpūtnieku pamesta telts un pie koka piesiets novārdzis amerikāņu Stafordšīras terjers. Suņa smilkstēšanu bija izdzirdējusi kāda kempinga darbiniece, kura dzīvnieku izpestījusi no bada nāves un nogādājusi Tukuma novada dzīvnieku patversmē, vēstīja LNT raidījums «Degpunktā».

Suņa glābēja Vija raidījumam pastāstīja, ka, viņasprāt, saimnieki 31.augustā savākuši savas mantas, savukārt telti un suni Rezo pametuši piesietu pie koka īsā pavadā.

«Sestdien tur biju sēņot un jutu, ka suns tā kā smilkst. Pagāju uz to pusi, bet viņš man uzrēja. Neuzdrošinājos iet pārāk tuvu, jo suns paliek suns. Nācu atpakaļ no sēņošanas, un tas suns vēl tur bija, un bļodiņa ar divām bērzu lapām,» stāstīja Vija.

Vija suni ieraudzīja pavisam novārgušu – tik kauli un āda vien. Tad viņa sapratusi, ka upmalā esošā telts nav vairs apdzīvota un saimnieki suni atstājuši kempingā vienu uz visiem laikiem. Sieviete sunīti nodevusi dzīvnieku aizstāvju gādībā Tukuma novada dzīvnieku patversmē. Tur sunim dots jauns vārds – Rūķis.

Pamestais suns šobrīd sver vien 14 kilogramus, kaut gan svaram vajadzētu būt divtik lielākam.

Patversmes darbiniece Simona intervijā «Degpunktam» atzina: «Suns nav badojies tikai šīs pēdējās četras dienas vien, bet gan ilgāku laiku, spriežot pēc viņa izskata. Viņš nav saņēmis barību pietiekamā daudzumā. Ja viņam būtu kāds audzējs vai kuņģa problēmas, tad par to liecinātu analīzes. Viņam tik vajag ēst dot! Tas ir vienīgais, kas nav darīts.»

Ikviens, kas vēlas palīdzēt pamestajam Rūķim atlabt, sagādāt ēdienu, medikamentus vai ziedot līdzekļus, lūgums zvanīt Tukuma novada dzīvnieku patversmes darbiniekiem pa tālruni 26227913 un braukt ciemos pie sunīša. Iespējams, visgādīgākie atbalstītāji tiks izvēlēti par jaunajiem Rūķa saimniekiem, norādīja raidījums.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu