Visā Latvijā sāksies gatavošanās Rīgas maratonam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad gatavošanās Nordea Rīgas maratonam notiks visā Latvijā. Sākot no 10.aprīļa deviņās Latvijas lielākajās pilsētās sestdienās un no 11.aprīļa Mežaparkā katru svētdienu, notiks kopīgi treniņi Nordea Rīgas maratonam. Uz treniņiem tiek aicināti visi Maratona vēstnieki, partneri, reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki.

Kā jau ierasts, no 11. aprīļa līdz pat 23.maijam katru svētdienas rītu skrējēji tiks gaidīti uz kopīgu treniņu Mežaparkā. Kopīgie treniņi Mežaparkā notiks jau trešo gadu un izvērtusies jau par stabilu un gaidītu tradīciju, dodot iespēju skrējējiem satikties, komunicēt un iedvesmot vienam otru. Šogad Mežaparka treniņi pārvērtušies par «Svētdienas treniņu sēriju». Treniņos kopīgi tiek aicināti pulcēties gan skriešanas entuziasti ar ilgstošu skriešanas pieredzi, gan sporta treneri, gan visi tie, kas savu skriešanas karjeru tikai uzsāk.

Šogad maratona organizētāji viesosies arī citās Latvijas pilsētās, lai radītu papildus motivāciju vietējiem skrējējiem, iepazītos un jau pavisam drīz tiktos gada lielākajā sporta un aktīvās atpūtas pasākumā – Nordea Rīgas maratonā. Pavasara treniņi notiks 9 Latvijas lielākajās pilsētās – Valmierā, Kuldīgā, Siguldā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Tukumā. Treniņi tiek organizēti sadarbībā ar minēto pilsētu pašvaldībām un citiem partneriem.

«Redzot, ka Nordea Rīgas maratons vairs nav tikai pašu rīdzinieku skrejiens, bet visas Latvijas notikums un katru gadu Rīgā ierodas arvien vairāk skrējēju no visas valsts, maratona rīkotāji šogad viesosies lielākajās pilsētās iesildīšanās un iepazīšanās skrējienā. Lai kāda arī ir skrējēja pieredze un mērķi, tieši savā pilsētā Jūs veiksiet savus ikdienas treniņus un noskriesiet pirmos kilometrus. Maratona treniņos gaidām cilvēkus ar visdažādāko fizisko sagatavotību un man personīgi lielākais prieks būs satikt tos, kas pirmo reizi vēlas izbaudīt skriešanas burvību un sajust daļiņu to sajūtu, kas rodas esot uz starta kopā ar vēl 10 000 skrējēju,» Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Maratona Mežaparka treniņi Rīgā katru svētdienu sāksies 10:00. Treniņi notiks 11.aprīlī, 18.aprīlī, 25. aprīlī, 2.maijā, 9.maijā un 16.maijā. Pēdējais sagatavošanās treniņš notiks 22.maijā, uz kuru tiks aicināti arī visi starptautiskie dalībnieki un elites skrējēji.

Treniņi Latvijas pilsētās:

10.aprīlis, plkst. 12.00 VALMIERA, starts Pilsētas rātslaukumā, Lāčplēša ielā 2. Sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldības domi.

17.aprīlis, no plkst. 10.30 SIGULDA, starts Siguldas pilsētas stadionā. Sadarbībā ar Siguldas novada domi.

17.aprīlis, plkst. 12.00 KULDĪGA, starts Pilsētas parkā pie estrādes. Sadarbībā ar Kuldīgas novada domi.

24.aprīlis, plkst. 11.00 VENTSPILS, starts Reņķa dārzā. Sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi un Ventspils Piedzīvojuma parka pusmaratonu.

24.aprīlis, plkst. 11.00 DAUGAVPILS, starts pie Daugavpils Olimpiskā centra, Stadiona iela 1. Sadarbībā ar Daugavpils Olimpisko centru.

4.maijs, plkst. 10.00 JELGAVA, starts Hercoga Jēkaba laukumā. Sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi.

4.maijs, plkst. 12.00 RĒZEKNE, starts pie Rēzeknes pilsētas Kultūras nama, Brāļu Skrindu   iela 3. Sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi.

15.maijs, plkst. 11.00 LIEPĀJA, starts Jūrmalas parkā pie bērnu laukuma. Sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi.

15.maijs, plkst. 17.00 TUKUMS, starts pie «Tukuma ledus halles», Stadiona ielā 3. Sadarbībā ar Tukuma novada domi.

Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Treniņu sportisko daļu, iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem, kā arī profesionālos padomus nodrošinās SIA «Sporta Laboratorija», veikals «Maratons» un veikalu tīkls «SPORT 2000».

Reģistrēšanās no Nordea Rīgas maratonam:
Reģistrēties iespējams Nordea Rīgas maratona mājas lapā «nordearigasmaratons.lv» un «Nordea» bankas filiālēs visā Latvijā. «Nordea» banka visiem saviem klientiem līdz 30.aprīlim piedāvā lielisku iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Līdz 23. maijam - Nordea Rīgas maratonam atlicis mazāk par 2 mēnešiem. Ar katru dienu arī laika apstākļi kļūst arvien atbilstošāki, lai uzsāktu skriešanas sezonu. Šodien, 31. martā maratonam reģistrējušies jau 3 636 skrējēji un šis skaitlis pieaug ar katru stundu. Pagaidām lielākais – jau vairāk nekā 1 000 – dalībnieku skaits reģistrējies no Rīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu