Krievijā ieviesīs jaunu terorisma draudu trauksmes sistēmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pēc Maskavas metro pirmdien notikušajiem teroraktiem Krievijas varasiestādes apsver iespēju ieviest jaunu sistēmu, kā brīdināt sabiedrību par teroristu uzbrukumu draudiem,- atšķirīgas situācijas bīstamības pakāpes tiktu apzīmētas ar vienu vai citu krāsu, trešdien apliecināja premjerministra Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

«Šo jautājumu jau kādu laiku apspriež Pretterorisma komiteja,» trešdien intervijā laikrakstam «Kommersant» sacīja Krievijas Drošības padomes vadītājs Nikolajs Patruševs. Viņš ir arī bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs.

«Uzskatu, ka mums ir nepieciešama šī jaunā trauksmes sistēma. Faktiski viss jau ir sagatavots, Nacionālā Pretterorisma komiteja izstrādājusi priekšlikumus pašreizējās likumdošanas grozījumiem,» sacīja Patruševs.

Ne Peskovs, ne Patruševs vairāk informācijas nesniedza, arī Pretterorisma komiteja izvairījās no komentāriem. Skaidrojumu nesniedza arī FDD.

Laikraksts «Gazeta», atsaucoties uz Kremļa avotiem, ziņo, ka Pretterorisma komiteja ar saviem priekšlikumiem plāno trešdien iepazīstināt prezidentu Dmitriju Medvedevu.

Kā ziņots, pirmdienas rītā Maskavas metro nogranda divi sprādzieni. Terora aktos gāja bojā 39 cilvēki.

Trešdien divi sprādzieni nogranda Krievijas Ziemeļkaukāza Dagestānas republikas pilsētā Kizļarā. Tajos bojā gājuši 12 cilvēki un ievainojumus guvuši 23 cilvēki.

Pēc sprādzieniem Maskavas metro valsts televīzijas saņēma asu kritiku par notikumu gauso attēlojumu. Daudzi pilsētas iedzīvotāji sūdzējās, ka valsts pēc šiem teroraktiem tos vairākas stundas atstājusi neziņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu