Par katoļu garīdznieku noziegumiem grib tiesāt Pāvestu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Lielbritānijā vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku parakstījuši petīciju, kas publicēta valdības oficiālajā interneta vietnē un kurā aicināts atcelt Romas Pāvesta Benedikta XVI vizīti Londonā. Vienlaikus vairāki britu juristi sākuši meklēt iespējas kā atņemt Pāvestam neaizskaramību, lai būtu iespējams pilnvērtīgi izmeklēt pret katoļu garīdzniekiem vērstās apsūdzības pedofilijā un seksuālajā uzmācībā, vēsta aģentūra AP.

Speciālisti cenšas noskaidrot, vai uz Pāvestu attiecas juridiskā imunitāte, kāda tiek piešķirta valstu vadītājiem, vai uz viņu attiecas universālās jurisdikcijas princips un vai pret viņu ir iespējams ierosināt vismaz izmeklēšanu par sistemātisku savu padoto izdarīto noziegumu slēpšanu, vēsta aģentūra. Britu juristi, piemēram, uzsver, ka Vatikāns nav pilnvērtīga valsts un ka citiem pasaules reliģiskajiem līderiem nav nekādas juridiskās imunitātes.

Arī ANO apelācijas tiesas tiesnesis Džefrijs Robsons izteicies, ka Lielbritānijā būtu iespējama Pāvesta tiesāšana, jo to atļauj britu likumi. Tikmēr amerikāņu advokāts Deivids Līna, kurš jau panācis, ka Pāvests atzīts par neaizskaramu Savienotajās Valstīs, kad tajās tiek izskatīti katoļu garīdznieku noziegumi, paziņojis, ka Benedikta XVI saukšanai tiesas priekšā izmeklētājiem ir jāspēj pierādīt viņa tieša līdzdalība «genocīda līmeņa noziegumos», visi pārējie paziņojumi ir bezjēdzīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu