Nemieros Kirgizstānā 17 bojāgājušie. Valstī izsludina ārkārtas stāvokli

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kirgizstānas valdība trešdien valstī izsludinājusi ārkārtas stāvokli, šādi reaģējot uz opozīcijas protestētāju un policijas sadursmēm. Patlaban tiek saņemtas ziņas, ka sadursmēs gājuši bojā vismaz 17 cilvēki, bet 142 ievainoti.

Nemieri notiek vairākās valsts pilsētās, tostarp galvaspilsētā Biškekā.

Protestētāji ieņēmuši gan valsts televīzijas, gan radio ēku. Demolētas tiek neskaitāmas valsts iestāžu ēkas.

Mēģināts iebrukt arī valsts prezidenta Kurmanbeka Bakijeva birojā, ziņo «Newsru».

Neoficiāli pat ziņots, ka sadursmēs nāvējošus ievainojumus guvis valsts iekšlietu ministrs Moldomuss Kongantijevs, taču šī informācija oficiāli netiek apstiprināta.

Vakarā protestētāji iekļuvuši teritorijā, kurā atrodas Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva ģimene, taču aculiecinieki stāsta, ka ēkai apsardzes nav bijis. Tāpat radies iespaids, ka mājā neviena nav. Marodieri nav ilgi kavējušies un sākuši demolēt un apzagt prezidenta dzīvesvietu. Pēc tam marodieri prezidenta māju aizdedzinājuši.

Foto no notikuma vietas.

Opozīcija apsūdz valdību cilvēktiesību pārkāpumos, autoritārismā un saimnieciskās politikas kļūdās. Premjerministrs Danijars Usenovs valstī izsludināja ārkārtas stāvokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu