Arī Norvēģijas katoļu baznīcā pedofilijas skandāls

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Trešdien arī Norvēģijā izcēlies pedofilijas skandāls, atklātībā nākot informācijai, ka augsti stāvošs katoļu baznīcas bīskaps, būdams vēl priesteris, pirms 20 gadiem seksuāli izmantojis kora zēnu.

«Katoļu baznīca ir šokēta, izdzirdot, ka bijušais Tronheimas bīskaps Millers atzinies zēna seksuālā izmantošanā,» savā paziņojumā atzīst baznīca.

58 gadus vecais Georgs Millers pagājušā gada jūnijā pēkšņi pameta Tronheimas diacēzi, formāli aizbildinoties ar nesaskaņām darba vietā.

Baznīca par 20 gadus veco notikumu uzzināja tikai 2009.gada janvārī, sacīja Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi. Pēc iekšējas izmeklēšanas Vatikāns nolēma, ka Milleram amats ir jāatstāj.

Baznīca atzīst, ka pēc upura lūguma nolēmusi ilgāk nekā gadu klusēt par notikušo. Turklāt tā nav ziņojusi policijai, jo saskaņā ar Norvēģijas likumiem lietā jau iestājies noilgums. «Ja upuris būtu vēlējies, mēs par to būtu runājuši publiski,» paziņoja baznīcas pārstāvis.

Tiek ziņots, ka upuris kompensācijā no baznīcas saņēmis no 400 000 līdz 500 000 kronu (35,1 līdz 43,9 tūkstošus latu).

Kā jau ziņots, pēdējo mēnešu laikā ar bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcas institūcijās saistīti skandāli uzliesmojuši Austrijā, ASV, Īrijā, Nīderlandē, Spānijā, Šveicē un Vācijā.

Trešdien atklātībā nāca informācija par bērnu seksuālu izmantošanu arī Dānijas katoļu baznīcā.

Pāvests Benedikts XVI tiek vainots bezdarbībā, jo kā Ticības doktrīnas kongregācijas vadītājs no 1981. līdz 2005.gadam nevērsās pret pedofilijas gadījumiem baznīcas institūcijās.

Līdz šim pāvests šīs apsūdzības nav komentējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu