LPP/LC savus ministrus darbam valdībā nevirzīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Partija LPP/LC atbalstīs valdību, taču nedeleģēs ministrus vakantajiem amatiem Ministru kabinetā, pirmdien nolēma partijas valde.

LPP/LC valde minēto lēmumu pieņēmusi vienbalsīgi.

«Mēs nākamo piecu mēnešu laikā darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu valdību,» pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem sacīja LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Šlesers uzsvēra, ka partija uzskata, ka ārlietu ministra amatā pienākumus vajadzētu turpināt līdzšinējam ministram Mārim Riekstiņam (TP), kuram jau ir visam nepieciešamā pieredze un nebūtu jātērē laiks, lai iešūpotos jaunajā amatā.

Tāpat LPP/LC nevarēšot balsot par jaunu veselības ministru, jo, pēc partijas domām, minētie pienākumi ir jāuztic labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS) un nākotnē Veselības un Labklājības ministrija ir jāapvieno.

Šlesers uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk būtu jāapstiprina amatā tieslietu ministrs, jo, lai valdība var pilnvērtīgi risināt sarunas ar aizdevējiem, šis amats ir ļoti būtisks. Šlesers uzsvēra, ka piemērotākā tieslietu ministra amata kandidatūra būtu partijas «Jaunais laiks» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

LPP/LC priekšsēdētājs arī norādīja, ka partija līdz vēlēšanām neatbalstīs neviena valdības ministra demisiju, izņemot gadījumu, ja to rosinās pats premjers.

Taču par nodokļu politikas jautājumiem partijā esot dažādi viedokļi. Šlesers uzsvēra, ka, viņaprāt, par izmaiņām nodokļos būtu jālemj jau nākamajai valdības koalīcijai pēc vēlēšanām.

LPP/LC virzīs savu kandidātu darbam Saeimas prezidijā. Saeimas priekšsēdētāja biedra amatam tiks virzīta Karina Pētersone.

Kā ziņots, LPP/LC bija jāizlemj, vai pieņemt piedāvājumu ieņemt valdībā tieslietu, veselības un ārlietu ministra amatus.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien pa dienu žurnālistiem uzsvēra, ka ir jāsagaida LPP/LC gala lēmums. Taču, ja partija nebūs gatava deleģēt savus ministru amata kandidātus, «es to darīšu pats bez liekas vilcināšanās», sacīja Dombrovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu