Ringo Stārs: Es pārstāju dot autogrāfus naudaskāru fanu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Grupas «The Beatles» bijušais bundzinieks atklājis, ka viņš pārtraucis dot faniem autogrāfus, kad ieraudzījis, ka viņa parakstītie priekšmeti par lielu naudu tiek izsolīti internetā.

Par savu lēmumu nekad vairs neparakstīt suvenīrus un mest ārā visas fanu vēstules, aizbildinoties ar aizņemtību, bijušais bītls paziņoja pirms diviem gadiem. Tagad svētdienas intervijā ar BBC Radio 2 mūziķis paskaidroja, ka viņš tā rīkojās, jo daži ar viņa naudu centās nopelnīt. «Es kaut ko parakstīju, un jau nākamajā dienā tas bija (izsoļu vietnē) «Ebay». Tā nu es nolēmu - es savu jau esmu izdarījis. Tas arī viss.«

Viņš atzina, ka bija pārsteigts par reakciju uz viņa paziņojumu. «Godīgi sakot, es nedomāju, ka tas būs pasaules ziņās - BBC un CNN,» viņš smējās.

Priekšmeti ar visu četru bītlu autogrāfiem joprojām tiek pārdoti par lielām summām - pagājušajā gadā izsoļu namā «Christie's» vizītkarte ar visu četru mūziķu parakstiem tika izsolīta par 3500 sterliņu mārciņām (2800 latiem). Tomēr, kā norādījis autogrāfu eksperts Marks Ridls, Stāra autogrāfu cenas ir dažādas. Priekšmeti, kas parakstīti vēl grupas pastāvēšanas laikā, tiek novērtēti uz 300 līdz 500 sterliņu mārciņām (240 līdz 400 latiem), bet jaunāki autogrāfi tiek pārdoti par aptuveni 80-120 mārciņām (64-97 latiem).

Ridls piebilda, ka pēc Stāra paziņojuma vairs nesniegt autogrāfus to cena pieaugusi par aptuveni 30%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu