Romas pāvesta dzimtā māja aprakstīta ar nepiedienīgiem uzrakstiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Neilgi pirms Romas pāvesta Benedikta XVI, kuram paliks 83 gadi, dzimšanas dienas nezināmas personas viņa dzimto māju aprakstīja ar nepiedienīgiem seksuāla rakstura uzrakstiem.

Pēc Bavārijas policijas pārstāvju teiktā, naktī uz 13. aprīli ļaundari izmantojot balonu krāsu ar trīsdesmit centimetru augstiem burtiem aprakstījuši mājas ārdurvis. Pēc tam, kad tika paņemti krāsas paraugi, fonda, kurš organizēts lai apkoptu Romas pāvesta dzimto māju, pārstāvji uzrakstus nodzēsa. Par rakstītā saturu nekas vēstīts netiek.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi visai asi kritizēja Benediktu XVI par to, ka viņš, iespējams, apzināti slēpis pedofīlijas gadījumus katoļu garīdznieku vidū. Šie pieņēmumi parādījās, kad tika zināmi gadījumi Vācijā, Austrijā un Īrijā, kuros katoļu skolu garīdznieki cietsirdīgi izturējās un seksuāli izmantoja savus audzēkņus.

Arhibīskaps Karls Lemans paziņoja, ka pastāvīgās prasības pāvestam izteikties pedofīlijas sakarā jau robežojas ar histēriju. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Vācijā katoļu baznīca jau solījusies visādi palīdzēt varas iestādēm šo gadījumu, vairums no kuriem notika pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, izmeklēšanā.

Kā vēsta «Le Figaro», pirmdien, 12. aprīlī, Vatikāns savā interneta vietnē izvietojis oficiālu priekšrakstu, kuru nepieciešams ievērot gadījumā, ja radušās aizdomas par garīdznieku uzmākšanos nepilngadīgām personām.

Tiek atzīmēts, ka jebkuru seksuāla rakstura uzmākšanās gadījumos nepieciešams informēt valsts tieslietu iestādes. Bez tam, baznīcas pārstāvjiem ir rūpīgi jāizskata jebkuras radušās aizdomas attiecībā par garīdznieku veikto seksuālo uzmākšanos. Gadījumā, ja aizdomas apstiprinās, lieta jānodod Ticības mācības Kongerācijai, kura atbild par ticības mācības un morāles tīrību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu