PVO: internets negatīvi ietekmēja cīņu ar cūku gripas pandēmiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Internets negatīvi ietekmēja spēju kontrolēt tā dēvētās cūku gripas izplatīšanos, jo tajā tika izplatītas dažādas spekulācijas un baumas, otrdien par Pasaules Veselības organizācijas (PVO) veiktā pētījuma pirmajiem rezultātiem paziņoja pandēmiskās gripas jautājumu eksperts Keidzi Fukuda.

Pēdējo gadu laikā internets ir veicinājis jaunu skatījumu uz aktuāliem veselības jautājumiem. Tajā ir atrodama plaša informācija par cūku gripu, taču vienlaikus tas izplata «ziņas, baumas, dažādas spekulācijas un kritiku», sacīja Fukuda.

«Internetā bija atrodama pret vakcinēšanos vērsta informācija, kas apgrūtināja veselības dienestu darbu daudzās pasaules valstīs,» informē PVO pārstāvis.

Vairākās Eiropas valstīs aicinājumi vakcinēties pret gripu cieta neveiksmi, jo sabiedrība apšaubīja to lietderīgumu, spekulēja par vakcīnu drošību un farmaceitisko kompāniju ietekmi.

Otrdien PVO Starptautisko Veselības noteikumu pārskata komiteja nāca klajā ar paziņojumu, ka tieši komunikācija ar sabiedrību ir viens no galvenajiem izpētes objektiem PVO sagatavotajā deviņu mēnešu atskaitē par starptautiskās sabiedrības rīcību, cīnoties ar A(H1N1) gripas vīrusa pandēmiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu