Zatlers neko nezina par gāztā Kirgizstānas prezidenta ierašanos Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts prezidents Valdis Zatlers noliedz, ka viņam būtu jebkāda informācija par to, ka gāztais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs plānotu ierasties Latvijā.

Pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), Zatlers žurnālistiem sacīja: «Man nav tādas informācijas, ka prezidenta Bakijeva dēls atrastos Latvijā. Un šis jautājums par Kirgizstānas prezidenta iespējamo ierašanos Latvijā nav dienas kārtībā.»

Jau ziņots, ka no varas atstādinātā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēls Maksims Bakijevs patlaban uzturas Latvijā, kur viņš ir līdzīpašnieks vairākos uzņēmumos, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija no drošiem avotiem.

Maksima Bakijeva ierašanās Latvijā tikusi saskaņota ar valsts institūcijām, tostarp ārlietu resoru.

Tikmēr Kirgizstānas pagaidu premjerministre Roza Otunbajeva pieļāvusi iespēju, ka uz Latviju varētu doties arī pats atstādinātais prezidents. «Viņa palikšana Kirgizstānā rada problēmas valsts nākotnei,» viņa sacījusi ziņu aģentūrai AP. «Kļūst aizvien grūtāk garantēt viņa drošību, jo cilvēki pieprasa saukt viņu pie atbildības.»

Jautāta, kurp Kurmanbeks Bakijevs varētu doties, Otunbajeva vispirms atbildējusi, ka nezina, bet tad piebildusi, ka viņš, visticamāk, gribētu pievienoties dēliem, kuri patlaban uzturas Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu