JL: balsojums pret Maizīti ir atriebība; Urbanovičs aicina atlaist Saeimu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «Jaunais laiks» (JL) balsojumu [s:32594]dēvē par atriebību, norādot uz atsevišķu partiju bailēm Ģenerālprokuratūras vadītāja amatā redzēt ģenerālprokuroru, kurš uzsācis daudzu apjomīgu apsūdzību virzīšanu un kuram cīņa ar korupciju allaž bijusi viena no galvenajām prioritātēm.

«Maizīša pārvēlēšana amatā bija valsts tiesiskuma un arī politisko partiju godaprāta pārbaude. Šodienas aizklātais balsojums norāda uz politiskās atbildības trūkumu. Līdzīgi kā, lemjot par tiesneša Māra Vīganta apstiprināšanu, arī šoreiz politiķu vārdi atšķīrušies no darbiem. Tiesa, šajā gadījumā sekas valstij var izrādīties daudz nopietnākas. Acīmredzot dažām politiskajām partijām un aiz tām stāvošajiem ekonomiskajiem grupējumiem bailes no Maizīša profesionalitātes un neietekmējamības bijušas tās, kuru dēļ likti nopietni šķēršļi sekmīgajai prokuratūras cīņai ar korupciju un jau uzsākto apsūdzību virzīšanai,» norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Šīs dienas balsojums, noraidot Maizīša kandidatūru, bet pirms tam viņam paužot atbalstu, ir nožēlojama rīcība, aģentūrai LETA sacījis Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Lagzdiņš.

Viņš uzskata, ka visgodīgāk ir rīkojušies tie politiķi, kuri jau pirms tam ir pauduši negatīvu attieksmi pret Maizīša kandidatūru.

«Saskaņas centra» (SC) frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs savukārt pauda viedokli, ka Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu jāatlaiž Saeima, jo vairāk nekā pusei deputātu vārdi nesaskan ar darbiem. «Tas nozīmē, ka arī citos balsojumos lēmumi būs tikpat amorāli kā šajā,» aģentūrai sacījis Urbanovičs.

Pirms balsojuma par Maizīša kandidatūru 10 opozīcijas frakciju deputāti ierosināja balsojumu ar zīmēm, un šo ierosinājumu atbalstīja SC, LPP/LC, TP un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju deputāti. Lūgts skaidrot, kāpēc tieši LPP/LC frakcijas deputāti bija tie, kuri rosināja slēgto balsojumu, frakcijas vadītājs Andris Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka tas noticis tādēļ, ka bijušas jau uzstādītas balsošanas kabīnes.

«Tikai aizklātā balsojumā deputāts patiesi var izdarīt savu izvēli. Es esmu nedaudz apbēdināts par rezultātu, jo balsoju par Maizīti,» sacīja Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu