Hemiltons ātrākais Ķīnas GP treniņbraucienos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas ceturtā posma - Ķīnas «Grand Prix» - otro brīvo treniņbraucienu uzvarētāju šodien kļuva «McLaren» pilots Lūiss Hemiltons.

Ātrākajā mēģinājumā viņš trases apli veica vienā minūtē un 35,217 sekundēs. Otro ātrāko apļa laiku uzrādīja «Mercedes GP» pilots Niko Rosbergs, bet trešo - šī rīta pirmo treniņbraucienu uzvarētājs un Hemiltona komandas biedrs Džensons Batons.

Ceturtajā vietā otrajos treniņbraucienos ierindojās otrs «Mercedes GP» komandas pilots Mihaels Šūmahers, bet piekto un sesto vietu ieņēma abi «Red Bull» komandas piloti, attiecīgi, Sebastjans Fetels un Marks Vēbers.

Jau ziņots, ka pirmajos treniņbraucienos ātrākais bija Batons ar apļa laiku viena minūte un 36,667 sekundes, bet viņam sekoja Rosbergs un Hemiltons. Ceturto labāko rezultātu uzrādīja Šūmahers, bet Fetels bija piektais ātrākais.

Pirmās treniņsesijas izskaņā visus satrieca skats, kad bremzējot abi priekšējie riteņi nolūza «Toro Rosso» komandas pilota Sebastjēna Buemī automašīnai. Tobrīd viņa bolīda ātrums bija 310 kilometri stundā, tomēr šveicietis negadījumā traumas neguva.

Kaut abi riteņi pārlidoja pāri skatītāju žogam, netiek ziņots arī par cietušajiem, jo treniņbraucieni bija maz apmeklēti. «Toro Rosso» komanda paziņojusi, ka negadījums noticis formulas balsta mehānisma bojājuma dēļ. Šādu mehānismu «Toro Rosso» komanda pirmoreiz izmēģināja tieši šajā posmā.

Tikmēr atkal dzinējs nodega «Ferrari» pilotam Fernando Alonso, kurš turklāt nepaspēja veikt nevienu lidojošo apli. Kaut vēl nav aizvadīta pat ceturtā daļa šīs sezonas posmu, Alonso būs izmantojis pusi no atļautajiem sezonas dzinējiem. Šis Alonso būs ceturtais dzinējs, bet šosezon braucēji drīkstēs nomainīt tikai astoņus. Pēc tam par katru nākamo dzinēja maiņu pilotiem būs jāsaņem starta vietu sods.

Jāpiebilst, ka otrajā sesijā Alonso uzrādīja desmito labāko rezultātu, bet Buemī trasē nedevās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā vadībā pašlaik ar 39 punktiem ir otrs «Ferrari» pilots Felipe Masa, kuram ar 37 punktiem seko Alonso un Fetels, bet pa 35 punktiem izcīnījuši Batons un Rosbergs.

Tikmēr Konstruktoru kausa izcīņā «Ferrari» ir pirmajā vietā ar 76 punktiem, par desmit punktiem atpaliek «McLaren», bet trešajā vietā ar 61 punktu ir «Red Bull».

Trešā treniņbraucienu sesija notiks sestdienas rītā. Sestdien jau plkst. 9.00 pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija, bet svētdien plkst. 10.00 piloti uzsāks sacīkstes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu