Bičkovičs: jāsaprot, kas notiek Saeimā, prokuratūrā un sabiedrībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Augstākās tiesas (AT) vadītājs Ivars Bičkovičs līdz pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša darbības pilnvaru beigām 11. maijā jaunu kandidātu šim amatam nevirzīs. AT vadītājs gribot saprast, «kas notiek Saeimā».

Parlamenta lēmumu ģenerālprokurora amatā neapstiprināt Maizīti AT vadītājs komentēt nevēlas, informē AT.

«Saeimas pieņemtos politiskos lēmumus kā Augstākās tiesas priekšsēdētājs neesmu komentējis un arī šoreiz nekomentēšu. Uzskatu, ka pašlaik ir nepieciešams laiks, lai saprastu notiekošos procesus Saeimā, prokuratūrā un sabiedrībā,» norāda Bičkovičs.

Bičkovičs pauž pārliecību, ka līdz esošā ģenerālprokurora pilnvaru beigām jebkura kandidāta izvirzīšana būtu sasteigta, tāpēc līdz 11.maijam tas netiks darīts.

Šajā situācijā Bičkovičs sola rīkoties saskaņā ar Prokuratūras likuma 41.2 panta 4.daļā noteikto kārtību - noteikt vienu no Ģenerālprokuratūras departamentu virsprokuroriem, kurš līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai pildīs ģenerālprokurora pienākumus.

Bičkovičs virsprokurora vārdu sola paziņot savlaicīgi - maija sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu