Zināms potenciālais vakanto ministru amatu sadalījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Zināms potenciālais vakanto ministru amatu sadalījums, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pēc šajā pēcpusdienā noritējušajām politiķu sarunām plānots, ka veselības ministra amats varētu tikt uzticēts «Sabiedrībai citai politikai» un tās priekšsēdētājam Aigaram Štokenbergam, ārlietu ministra amatā varētu tikt virzīts bijušais vēstnieks un pašreizējais Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Savukārt par tieslietu ministra amata pretendentu vēl nav panākta vienošanās. Minēto amatu vēlas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču pārējie koalīcijas partneri šādu iespējamību noraida un turpina meklēt piemērotu profesionāli, kas varētu būt, piemēram, mācībspēks no akadēmiskajām aprindām.

Štokenbergs aģentūrai LETA uzsvēra, ka partijai esot divi ministru amata kandidāti, abi profesionāļi, proti, ārlietām - Artis Pabriks un tieslietu ministra amatam - Aleksejs Loskutovs, bet veselības ministra amats, pēc viņa teiktā, ir «trešās šķiras».

«Mums ir visprofesionālākie ministru amata pretendenti, bet lai pārējās partijas pasaka, kāpēc par viņiem nevar balsot,» teica Štokenbergs.

Pēc kuluāru informācijas, ne Pabriku, ne arī Loskutovu nav gatava atbalstīt lielākā daļa Saeimas deputātu.

ZZS tieslietu ministra amatam piedāvājuši savu kandidātu, taču pārējās koalīcijas partijas to noraidījušas, uzskatot, ka kandidātu nevar nosaukt par neatkarīgu profesionāli. Gadījumā, ja partijām neizdosies vienoties par vakanto ministru amatu sadalījumu, uz Saeimu tiks virzīti apstiprināšanai tie ministru amatu kandidāti, par kuriem varēs vienoties. Netiek arī izslēgts, ka ministra pienākumi kādā ministrijā varētu tikt uzticēti parlamentārajiem sekretāriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu