Zīle: Dombrovska valdībai izdosies nostrādāt līdz galam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valda Dombrovska (JL) novājinātajai valdībai izdosies nostrādāt līdz 10.Saeimas vēlēšanām, kas gaidāmas šā gada rudenī, - šodien apvienības «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 14.kongresā sacīja partijas valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle.

Zīle akcentēja, ka tagadējā valdība ir novājināta, jo Tautas partija (TP), izstājoties no tās, domāja tikai par savām interesēm un nākamajām Saeimas vēlēšanām, tādā veidā ne tikai iekšpolitiski, bet arī ārpolitiski padarot valdību par ievainojamu spēku.

Tomēr Zīle pauda pārliecību, ka Dombrovska valdībai izdosies nostrādāt līdz galam, kā galveno argumentu minot to, ka nav nepieciešami dramatiski lēmumi likumdošanas līmenī.

TB/LNNK vadītājs uzskata, ka pašreizējai valdībai izdosies arī sagatavot projektus reformām gan veselībā, gan izglītībā, kā arī sagatavot nākamā gada budžeta projektus.

Zīle kongresa dalībniekus īsi iepazīstināja arī ar partijas programmatiskajām nostādnēm nākamās Saeimas vēlēšanām, kurās viens no galvenajiem jautājumiem ir privātā parāda risināšana - iedzīvotāju parādsaistības un arī mazo un vidējo uzņēmumu parādi.

Tāpat Zīle aicināja TB/LNNK biedrus domāt par turpmāko partijas iekļaušanos kādā no jau dibinātajām partiju apvienībām. Viņš uzsvēra, ka valde neatbalsta TB/LNNK pievienošanos partijai «Visu Latvijai!», bet gan uzskata, ka šai nacionāli orientētajai partijai ir jāpievienojas TB/LNNK.

TB/LNNK vadītājs apliecināja, ka tiek skatītas arī iespējas iekļauties partiju apvienībā «Vienotība», taču viņi nav gatavi iekļauties pilnībā, bet gan tikai slēgt noteiktu līgumu, kas paredzētu vairākus punktus, tostarp to, ka neatkarīgi no vēlēšanu rezultātiem, ja «Vienotība» iekļūst valdībā, tad arī TB/LNNK ir valdībā.

«TB/LNNK valde nesaka nē «Visu Latvijai!», bet gribam veicināt viņu iespējas iekļauties lielākā politiskā spēkā, kas viņiem pašiem var ilgtermiņā būt izdevīgāk. Tiem, kas šodien teiks nē valdes piedāvājumam, būs jārēķinās ar sekām,» brīdināja Zīle.

«Ejot uz nākamajām vēlēšanām mums nav jādomā tik daudz par to, cik vietas iegūsim Saeimā, bet kā turpmākajos četros gados varēsim aizstāvēt un īstenot savas politiskās pozīcijas. Un to mēs varēsim izdarīt, tikai esot valdībā,» pauda Zīle.

TB/LNNK sagatavotā sociāli ekonomiskā programma paredz, nodokļu politikā mazākus nodokļus paredzēt darbaspēkam, bet vairāk nodokļus nekustamajam īpašumam, kapitālam.

Savukārt partijas TB/LNNK frakcijas deputāts un valdes loceklis Dzintars Rasnačs norādīja, - gadījumā, ja šodien kongress pieņems lēmumu sadarboties ar tikai vienu no iespējamajiem partneriem - «Visu Latvijai!», Zaļo un zemnieku savienību vai apvienību «Vienotība», viņš neturpinās darbu partijas valdē, bet turpinās darboties partijā tikai kā biedrs.

Šādu viedokli viņš pamatoja ar to, ka, pieņemot lēmumu sadarboties tikai ar vienu no potenciālajiem partneriem, tiek izslēgtas TB/LNNK iespējas manevrēt.

Šodien partija biedriem būs jālemj par to, vai atkārtoti ievēlēt Zīli par partijas valdes priekšsēdētāju un izvirzīt viņu kā TB/LNNK Ministru prezidenta kandidātu 10.Saeimas vēlēšanām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu