«Vienotība» iesniedz priekšlikumu ģenerālprokuroru apstiprināt atklāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien politisko partiju apvienību «Vienotība» veidojošo partiju Saeimas deputāti iesnieguši grozījumus Saeimas kārtības rullī, rosinot ģenerālprokuroru apstiprināt amatā, balsojot atklāti, portālam «Apollo» pavēstīja apvienības sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire.

Priekšlikumu Saeimas prezidijam iesnieguši partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un JL Saeimas frakcijas deputāte Silva Bendrāte, partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Anna Seile un priekšsēdētājas vietniece Ilma Čepāne, kā arī partijas «Sabiedrība citai politikai» Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

Saeima 15. aprīlī aizklātā balsojumā, 45 deputātiem balsojot «par» un 47 – «pret», noraidīja Jāņa Maizīša atkārotu apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā. «Tādējādi ir mests gļēvs izaicinājumu tiesiskai Latvijas valstij,» uzskata politisko partiju apvienības VIENOTĪBA priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis. «Maizīša pārvēlēšana amatā bija valsts tiesiskuma un arī politisko partiju godaprāta pārbaude,» norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Ģirts Valdis Kristovskis uzsver: «Šie notikumi norāda uz nepieciešamību mainīt ģenerālprokurora apstiprināšanas kārtību. Valsts tiesiskuma nodrošināšanai ir būtiski, lai šo amatpersonu apstiprinātu ar atklātu, nevis aizklātu balsojumu. Sabiedrībai ir jāredz, kāda ir viņu ievēlēto deputātu nostāja. Politiskās partijas ir jāpiespiež darboties atklāti, ja tās to nevēlas vai nespēj brīvprātīgi.»


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu