Štokenbergam piedāvāts veselības ministra amats

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima par vakanto ministru vietu aizpildīšanu varētu lemt tikai jaunnedēļ, aģentūrai BNS prognozēja koalīciju vadošās partijas «Jaunais laiks» līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe gan pieļāva, ka ir arī iespējams, ka par visiem trim trūkstošo ministru amatu kandidātiem vienošanās tiktu rasta jau pirmdien koalīcijas sanāksmē un jautājums virzītos tālāk jau šonedēļ, taču, visticamāk, sarunas sadarbības partneru vidū līdz rezultātam varētu nonākt tikai nākamnedēļ vai pat vēlāk.

Patlaban vakanti ir ārlietu, tieslietu, kā arī veselības ministru amati.

Āboltiņa apliecināja, ka tieši par veselības ministra amata kandidātu patlaban koalīcijā ir vismazāk diskusiju, bet grūtāk pārrunas risinoties par Tieslietu ministrijas vadību.

Uz veselības ministra amatu varētu pretendēt partijas «Sabiedrība citai politikai» (SCP) līderis Aigars Štokenbergs.

Ja viņš sarunu noslēgumā arī tiks virzīts kā kandidāts, deputāta mandātu gan viņš nenoliktu. Āboltiņa norādīja, ka kolēģis apzinās situāciju ar balsu skaitu parlamentā un vismaz līdz vēlēšanām varētu arī šos amatus savienot.

Ja Štokenbergs aizietu no darba parlamentā, viņa vietā nāktu Tautas partijas pārstāvis.

Āboltiņa vēl atgādināja, ka jau reiz bijis līdzīgs precedents, kad ilgāku laiku gan deputāta funkcijas, gan ministra pienākumus vienlaicīgi ir pildījis Štokenberga partijas biedrs Artis Pabriks.

Savukārt uz abiem pārējiem brīvajiem ministru krēsliem tiek apsvērta iespēja virzīt bezpartejiskus kandidātus.

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) aģentūra BNS noskaidroja - ja Štokenbergs noliktu mandātu, viņa vietā Saeimas deputāta mandātu atgūtu Tautas partijas (TP) biedrs Māris Krastiņš.

Štokenbergs ir ievēlēts no TP saraksta Vidzemes apgabala, un pēc viņa nākamais ir Krastiņš, bet pēc Krastiņa - Ziedonis Rubezis.

Krastiņš 9.Saeimā deputāta pienākumus sākotnēji pildīja bijušā ārlietu ministra Arta Pabrika (toreiz vēl TP) vietā, bet pēc viņa atgriešanās Saeimā mandātu zaudēja un tika iecelts par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) parlamentāro sekretāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu