Ušakovam un Šleseram samazinās algu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes deputāti otrdien lems par algas samazināšanu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) un komiteju priekšsēdētājiem.

Likums «Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu» noteic, ka, sākot no 1.aprīļa, pašvaldības domes priekšsēdētāja mēnešalga nedrīkst pārsniegt likumā noteiktos «griestus» 1714 latus.

Šī iemesla dēļ plānots noteikt, ka domes priekšsēdētājam alga tiks samazināta no pašreizējiem 1908 latiem mēnesī uz 1714 latiem, viņa vietniekam - no 1800 latiem uz 1507 latiem, bet komiteju priekšsēdētāji saņems 1496 latu vietā 1201 latu mēnesī.

Kā ziņots, Rīgas mēram un vicemēram alga tika samazināta jau šā gada sākumā.

Atbilstoši pērn pieņemtajiem grozījumiem lēmumprojektā «Par darba samaksu Rīgas domē» tika samazināts domes priekšsēdētāja atalgojums no 2448 latiem mēnesī līdz 1908 latiem mēnesī. Domes priekšsēdētāja vietnieka atalgojums, kas iepriekš bija 2040 latu mēnesī, tika noteikts 1800 latu apjomā. Komiteju priekšsēdētāju atalgojums saglabājās 1496 lati mēnesī.

Atlīdzību par deputāta pienākumu pildīšanu plānots saglabāt līdzšinējā līmenī līdz 2010.gada beigām. Domes deputātam tiek apmaksātas līdz 40 darba stundām mēnesī, nosakot vienas stundas algas likmi 13,60 latu apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu