ZZS bez vienošanās par tieslietu ministra amata kandidātu neatbalstīs ministru ievēlēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) bez vienošanās par vakanto tieslietu ministra amata kandidātu neatbalstīs kandidātus ārlietu un veselības ministru amatiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

ZZS pirmdien valdības partiju kopsēdē paudusi šādu nostāju, norādot, ka par visiem trim ministriem ir jābalso kopā. ZZS tieslietu ministru amatam piedāvā virzīt advokātu, «Jaunā laika» (JL) dibinātāju Oskaru Rodi, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāru Rolandu Broku, vai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāres vietnieku Arti Stucku. Šiem minētajiem kandidātiem nepiekrīt pārējās partijas, tādēļ koalīcijā panākta vienošanās meklēt bezpartejisku tieslietu ministru.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja, ka tiklīdz būs vienošanās par tieslietu ministra amata kandidātu, izdosies vienoties arī par abiem pārējiem ministriem, bet, ja šādas vienošanās nebūs, tad ceturtdien plānotais balsojums par ministru apstiprināšanu amatos būs jāatliek.

Premjers arī uzsvēra, ka tiklīdz būs vienošanās koalīcijā par ministru amata kandidātiem, tiks meklēts arī opozīcijas atbalsts, un tikai tad viņš varēs ministru amata pretendentus minēt oficiāli.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, veselības ministra amatam tiek virzīts Aigars Štokenbergs (SCP). SCP Saeimā ir četras balsis.

Ārlietu ministra amatam ir divi kandidāti - Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis vai politiskā departamenta direktors Andris Razāns. Abi minētie kandidāti ir divi augstākie ministrijas ierēdņi un pret tiem nevienam koalīcijā neesot iebildumu.

Gadījumā, ja partijām neizdosies vienoties par tieslietu ministra amata kandidātu, un tā kā uz šo amatu vēlas pretendēt gan Pilsoniskās savienības gan ZZS kandidāti, tad plānots, ka par tieslietu ministra pienākumu izpildītāju uz laiku varētu tikt iecelts aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), atceļot labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu