Premjers: balsojumā par ministriem deputāti nevarēs samelot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) nav satraukts, ka parlamentā, balsojot par jaunajiem ministriem, deputāti varētu izrīkoties līdzīgi kā balsojumā par ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.

Premjers «Radio SWH» otrdien pauda pārliecību: ja par jaunajiem ministriem izdosies vienoties koalīcijā, par to apstiprināšanu disciplinēti nobalsos arī Saeimas deputāti.

«Atšķirībā no balsojuma par ģenerālprokuroru, par ministriem balsos atklāti,» sacīja Dombrovskis, tādejādi norādot, ka deputātiem nebūs iespēja atkal melot.

Trešdien pēcpusdienā plānots sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai apstiprinātu amatā ārlietu ministru, aģentūrai LETA apstiprināja partijas «Jaunais laiks» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Ārlietu ministra amatam plānots virzīt Ārlietu ministrijas Politiskā departamenta direktoru Razānu.

Ārlietu ministru nepieciešams apstiprināt amatā jau rīt, jo 22.aprīlī un 23.aprīlī Tallinā notiks NATO valstu ārlietu ministru tikšanās.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Razāns dzimis 1967.gadā. Karjeru Ārlietu ministrijā viņš uzsācis 1993.gadā kā Ziemeļvalstu nodaļas vecākais referents.

Razāns padomus ārlietās savulaik sniedzis gan eksprezidentiem Guntim Ulmanim un Vairai Vīķei-Freibergai, gan toreizējiem valdības vadītājiem Indulim Emsim (ZZS) un Aigaram Kalvītim (TP).

2005.gada februārī Razāns tika iecelts par Latvijas vēstnieku Dānijā. Viņš pildījis arī Latvijas vēstnieka Marokā pienākumus. Razāns par ĀM politisko direktoru kļuva vien šogad, kad uz Briseli pie eirokomisāra Andra Piebalga strādāt devās Pēteris Ustubs.

Ar pašu Razānu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Savukārt Māris Riekstiņš (TP), kurš patlaban pilda ministra pienākumus, žurnālistiem sacīja, ka Razāns ir profesionālis. Riekstiņš gan uzsvēra, ka Valda Dombrovska (JL) darbs ir meklēt ministrus vakantajām vietām, taču norādīja, ka vērtē Razānu kā profesionāli ar lielu pieredzi ārlietu dienestā. «Katrā ziņā viņš ir profesionālis,» lakonisks bija ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu