Bičkovičs neizslēdz Maizīti no ģenerālprokurora amata kandidātu loka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs nav izslēdzis ģenerālprokuroru Jāni Maizīti no ģenerālprokurora amata kandidātu loka.

Bičkovičs trešdien žurnālistiem atzina, ka bijis sarūgtināts par to, ka Saeima Maizīti neapstiprināja ģenerālprokurora amatā.

Tomēr, kā atzina Bičkovičs, būtisks kritērijs, izvēloties nākamo ģenerālprokurora amata kandidātu, būs viņa spēja saņemt parlamenta atbalstu.

LETA jau ziņoja, ka Bičkovičs iepriekš paziņojis, ka līdz 11.maijam, kad beidzas tagadējā ģenerālprokurora Maizīša pilnvaras, nevirzīs jaunu šī amata kandidātu.

Pēc viņa domām, līdz esošā ģenerālprokurora pilnvaru beigām jebkura kandidāta izvirzīšana būtu sasteigta, tāpēc līdz 11.maijam tas netiks darīts.

Vienlaikus interneta vietnē «www.ipetitions.com/petition/partiesiskuvalsti» publicēta petīcija, kurā Bičkovičs tiek aicināts visdrīzākajā laikā izvirzīt vēlreiz Maizīša kandidatūru ģenerālprokurora amatam. Petīciju kā pirmie parakstījuši bijušie Valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis. Šodien petīcija iesniegta arī Bičkovičam.

AT priekšsēdētājs atzina, ka minēto petīciju, kā arī gandrīz 300 prokuroru parakstīto vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespēju pašreizējo ģenerālprokuroru Maizīti atkārtoti virzīt Saeimai apstiprināšanai uz nākamajiem pieciem gadiem ģenerālprokurora amatā neuztver kā spiedienu.

Kā ziņots, Saeima 15.aprīlī ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti.

Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms precīzs balsu sadalījums, taču iepriekš atbalstu Maizītim solīja gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot Zaļo un zemnieku savienības un LPP/LC deputātus, kuriem bija brīvais balsojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu