Dombrovskis vēl turpinās konsultācijas par jaunajiem ministriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) vēl turpinās konsultācijas par jaunajiem ministriem, vienlaikus gan pieļaujot, ka nesekmīgu sarunu rezultātā šo procesu nākamnedēļ varētu arī pārtraukt.

«Konsultācijas ar koalīcijas partneriem par ministru amatu kandidātiem joprojām turpinās, bet, ja līdz nākamajai ceturtdienai netiks panākts rezultāts, tad «Jaunā laika» valdes rekomendētais risinājums ir ļoti reāls,» aģentūrai LETA sacīja premjers.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds, nevienai no ministrijām, kurās tiek meklēti jaunie ministri, nav arī parlamentāro sekretāru.

Parlamentārie sekretāri ir tikai piecās ministrijās - Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs ir Kārlis Šadurskis (PS), Izglītības un zinātnes ministrijas - Rolands Broks, Kultūras ministrijas - Elita Šņepste, Labklājības ministrijas - Andrejs Staķis, bet Vides ministrijas - Žanete Mikosa.

Parlamentāro sekretāru ieceļ premjers pēc atbildīgā ministra ieteikuma. Kandidātu var virzīt arī ministra pienākumu izpildītājs.

Jau ziņots, ka partijas «Jaunais laiks» valde vakar vakarā pieņēmusi lēmumu ieteikt premjeram Valdim Dombrovskim līdz nākamās Saeimas vēlēšanām nevirzīt ministru amatu pretendentus vakantajiem amatiem.

Tādējādi iecerēts pārtraukt «šo bezjēdzīgo procesu», aģentūrai LETA sacīja JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

JL valde aicina līdz vēlēšanām iztikt, esošajiem ministriem aizvietojot neesošos ministrus, un iecelt ministriju parlamentāros sekretārus. Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu parlamentāros sekretārus ar rīkojumu amatā ieceļ premjers.

LETA jau ziņoja, ka koalīcijas partijas nav panākušas vienošanos par vakantajiem ministru amatu kandidātiem. Ministru vietas atbrīvojās pēc 22.marta, kad četri Tautas partijas (TP) ministri - ārlietu, tieslietu, veselības un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs - iesniedza premjeram demisijas rakstus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu