Rīgā atkal ieradies Kirgizstānas gāztā prezidenta dēls

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pagājušonedēļ Rīgā atkal izdevās sastapt Kirgizstānas bijušā prezidenta dēlu Maksimu Bakijevu, kurš Latvijā uzturējās pirms nedēļas, bet mūsu valsti pameta pagājušo piektdien, svētdien vēstī TV3 raidījums «Nekā Personīga». 

Rīgā viņš atkārtoti ieradās trešdienas vakarā ar privāto lidmašīnu. Kopā ar viņu, iespējams, uz Latviju no Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas ieradusies gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva sieva Tatjana.

Rīgā uzturas arī Maksima sieva un vairāki tuvākie līdzgaitnieki. Viens no viņiem ir Kirgizstānas lielākās bankas vadītājs Mihails Nadels. Āzijas universālajā bankā it kā glabājusies gandrīz visa Kirgizstānas budžeta nauda, tajā skaitā sociālā fonda līdzekļi.

Kirgizstānas opozīcija uzskata, ka caur banku Bakijevu ģimene un daudzi citi atmazgājuši naudu. Tā prezidenta dēls iespējams izkrāpis Krievijas pārskaitīto palīdzības maksājumu – 200 miljonus ASV dolāru. Pēc varas maiņas, kad opozīcija pamanīja to, ka no bankas pauzudusi nauda, tās kontiem un īpašumiem tika uzlikts arests. Biznesa laikrakstam «Forbes» Nadels šonedēļ stāstīja, ka dzīvo Londonā un uzskata, ka banka viņam brutāli atņemta.

Atgādinām, ka uz laiku opozīcija apturēja arī Latvijas baņķierim Valērijam Belokoņam piederošo «Manas Bank». Bet pateicoties baņķiera labajiem sakariem Latvijas valdībā, kur strādā Belokoņa biznesa partneris Repše, pēc aktīvas ārlietu ministrijas iejaukšanās tās darbība pamazām atjaunota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu