Ronis ministra pienākumus gatavs pildīt tikai līdz vēlēšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Koalīcijas virzītajam ārlietu ministra amata kandidātam Aivim Ronim būtu liels gods pildīt piedāvātos pienākumus, taču viņam nav politisku ambīciju un vēlmes startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, to šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) sacīja Ronis.

Viņš pēc piecu mēnešu iespējamā darba valdībā pēc Saeimas vēlēšanām vēlētos atgriezties savā līdzšinējā amatā, atkal kļūstot par Latvijas un Amerikas finanšu foruma prezidentu. Ja Ronis tiks apstiprināts par ārlietu ministru, tad viņam šo amatu nāksies pamest.

Ronis šodien ar premjeru runājis gan par Latvijas ārpolitikas kontinuitāti, gan par finansējumu ārlietām. «Politika ir politika un garantijas politikā ir diezgan nosacīts jēdziens,» teica Ronis, atbildot uz jautājumu, vai mazākuma valdību vadošs premjers spēj viņu pārliecināt par tik nepieciešamo plašo parlamenta atbalstu ārlietām būtiskos jautājumos.

Tāpat Ronis noliedza, ka viņa līdzšinējā darbība varētu būt par traucēkli ieņemt ārlietu ministra amatu. «Cilvēki mani ir krāsojuši dažādās krāsās,» teica Ronis, uzsverot, ka viņš negrasās pieslieties nevienam no politiskajiem spēkiem. Viņš arī sacīja, ka neredz kā šķērsli augstā amata ieņemšanai savas «lietišķās un draudzīgās» attiecības ar Valēriju Belokoņu.

Kā atzina Ronis, kandidēt uz augsto amatu viņu «gandrīz vienlaicīgi» uzrunājušas divas puses - Rīgas pils un premjera birojs.

Savukārt Dombrovskis uzsvēra, ka koalīcija ir paudusi atbalstu Ronim un jautājumā par iespējamu atbalstu uzrunāta arī partija LPP/LC un Tautas partija.

Jau rīt, 28.aprīlī, Ronis plānojis tikties ar visām Saeimas frakcijām.

Jau ziņots, ka koalīcijas partiju kopsēdē vakar panākta vienošanās, ka ārlietu ministra amatam tiek izvirzīts bijušais diplomāts Ronis.

Dombrovskis iepriekš žurnālistus informēja, ka balsojums par Roņa iecelšanu amatā varētu būt jau šo ceturtdien, 29.aprīlī.

Par pārējiem kandidātiem pārējos vakantajos ministru amatos vienošanās vēl nav panākta. Plānots, ka gan veselības, gan tieslietu ministra amata kandidāti, tāpat kā Ronis, būs bezpartejiski.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Ronis dzimis 1968.gada 20.maijā.

Ārlietu ministrijā viņš sācis strādāt 1991.gadā. Viņš bijis Latvijas vēstnieks Turcijā, ASV un NATO. 2006.gadā Ronis kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētāju.

Tagad viņš kā Baltijas valstu pārstāvis nozīmēts ekspertu grupā, kura izstrādā rekomendācijas jaunajai NATO stratēģiskajai koncepcijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu