Daudze: iespējams, «Vienotībai» izdevīga Maizīša neievēlēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Parlamenta spīkers Gundars Daudze (ZZS) ir pārliecināts, ka deputāti balsojumā pret ģenerālprokuroru Jāni Maizīti ir «izteikuši savu gribu, neatkarīgi un neviena neietekmēti aizklātā balsojumā.»

Daudze Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja, ka ģenerālprokurora neapstiprināšana amatā ir politisko spēku, ne Saeimas atbildība.

«Esmu jau iepriekš teicis, ka mans princips ir neatklāt aizklāta balsojuma izvēli, lai neradītu precedentu, ka vienreiz atklāju, bet citreiz neatklāju,» par savu nostāju šajā jautājumā sacīja Daudze.

Vienlaikus Daudze norādīja, ka pēc spiediena sabiedrībā, daļa deputātu izdarījuši pretēju izvēli, nekā iepriekš sacīja. «Ne par ko vairs nebrīnos, jo melošana [Latvijas sabiedrībā] ir determinizēta. Ļoti daudzi pauž publiski pareizo viedokli, neskatoties uz to, ka viedoklis ir savādāks. Tad jau labāk neteikt neko.»

Nevar atmest domu, ka politiskajai apvienībai «Vienotība» tieši šāds balsojums bija izdevīgs, uzskata parlamenta spīkers. «Šobrīd viņi var pozicionēties kā vienīgie pareizie. Tā ir milzīga politiskā platforma, lai gatavotos vēlēšanām,» – tā Daudze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu