Aiztur pedofilus: mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu, bijušo cietumnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Policija noskaidrojusi trīs vīriešus, kuri par saviem upuriem seksuālo tieksmju apmierināšanai bija izvēlējušies nepilngadīgus zēnus, tostarp arī tādus, kuriem ir garīgās attīstības traucējumi, portālu «Apollo» informēja valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

šeit

Pirms seksuālas izmantošanas pedofili lielāko daļu cietušo piedzirdījuši vai draudējuši tiem ar fizisku spēku.
 
Policija sākotnējo informāciju saņēma jau 2009. gada oktobrī no kāda Latvijas bērnu nama, kura darbiniekiem bija radušās aizdomas ka viens no audzēkņiem ticis seksuāli izmantots. Toreiz, pamatojoties uz saņemto informāciju, tika uzsākts kriminālprocess par nepilngadīgu personu pavešanu netiklībā.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota un 24. novembrī Rīgā aizturēta viena persona – 1953. gadā dzimis, agrāk netiesāts vīrietis, kurš strādāja par apsargu bērnu slimnīcā, Rīgā. Dienu vēlāk Rīgas Zemgales tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Arī šobrīd par pedofiliju aizdomās turētais atrodas apcietinājumā.

Turpmākā izmeklēšanā un darbā ar apcietināto noskaidrots, ka viņš savu noziedzīgo nodarbi, seksuāli izmantojot nepilngadīgus zēnus, bija veicis jau vairāku gadu garumā. Noskaidrots arī, ka viņam bija vairāki līdzzinātāji, un apvienojušies šādā personu grupā ar vēl diviem līdzīgas seksuālās tieksmes «domubiedriem» veica netiklās darbības.
 
Turpinot izmeklēšanu, policija noskaidrojusi un šā gada 22.aprīlī Latgales pusē aizturējusi 1962.gadā dzimušo agrāk netiesātu kādu Latvijā tradicionālo konfesiju mācītāju, kurš nākamajā dienā pēc aizturēšanas ar Rīgas Zemgales tiesas lēmumu apcietināts.

Savukārt trešdien Rīgā aizturēts arī trešais šās noziedzīgās grupas dalībnieks – 1974. gadā dzimis, agrāk par mantiskiem noziegumiem tiesāts vīrietis bez noteiktas dzīves un darba vietas.
 
Patlaban policija ir noskaidrojusi vairākus cietušos, starp tiem arī personas, kuras minētās noziedzīgās grupas dalībnieki bija seksuāli izmantojuši pirms vairākiem gadiem un kuras pašlaik jau sasniegušas pilngadību. Starp cietušajiem ir arī nepilngadīgas personas ar garīgās attīstības traucējumiem – pedofili ļaunprātīgi izmantojuši viņu bezpalīdzīgo stāvokli, lai apmierinātu savas seksuālās tieksmes.

Noskaidrots arī, ka aizdomās turētie savus upurus dažādos veidos ievilināja savās dzīvesvietās, dažus no zēniem viņi piedzirdījuši vai draudējuši tiem ar vardarbību, ja viņi nepakļausies. Visi trīs aizdomās turētie savā starpā sadarbojās – par katru upuri pastāstīja arī pārējiem diviem, lai arī tie varētu zēnu izmantot. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu