Vulkānisko pelnu dēļ atkal ierobežo gaisa satiksmi Īrijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īslandes vulkāna pelnu dēļ trešdienas rītā jau atkal slēgtas lidostas Skotijā un Ziemeļīrijā. Atceļ reisus arī vairākās lidostās Īrijā.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz britu meteorologu ziņām, vēsta, ka pelnu koncentrācija gaisā virs abām minētajām valstīm mazliet pārsniedz normu, kas atļautu veikt lidojumus.

No plkst. 11 no Dublinas lidostas tiks veikts ierobežots skaits lidojumu, informē Īrijas Aviācijas pārvalde, raksta «baltic-ireland.ie».

Trešdienas pusdienlaikā tapis zināms, ka Dublinas lidosta būs slēgta vismaz līdz pusnaktij. Lēmumu par lidostu tālāko darbību pieņems pēcpusdienā.

Rīgas lidostas informācija liecina, ka abi vakarā paredzētie reisi uz Dublinu ir atcelti. Savukārt uz Londonu lidojums notiek.

Īrijas Aviācijas pārvalde lūdz pasažierus, pirms došanās uz lidostu, pārbaudīt aviokompāniju vietnes, lai iegūtu papildinformāciju.

Aviokompānija «Ryanair» no Dublinas lidostas ir atcēlusi visus lidojumus no plkst. 11 līdz 16.

Pagaidām gan nav ziņu, cik ilgi darbosies lidošanas aizliegums.

Otrdienas rītā jau bija slēgtas lidostas Īrijā un Skotijā, tomēr pēcpusdienā lidostas jau strādāja ierastajā režīmā.

Tiek brīdināts, ka trešdienas pēcpusdienā var tikt slēgtas vairākas Anglijas un Velsas lidostas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu