Opozīcija nesola atbalstu ministru amatu kandidātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas opozīcijas partijas nesola atbalstu veselības ministra amata kandidātam Didzim Gavaram un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amata kandidātei Dagnijai Staķei (ZZS).

Pagaidām ministru amatu kandidātiem nav Saeimas vairākuma atbalsta.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka, pēc partijas domām, Veselības un Labklājības ministrija ir jāapvieno, taču gadījumā, ja būtu jāveic kāda steidzama reforma, varētu tikt nozīmēts īpašo uzdevumu ministrs, kurš pildītu pienākumus ar konkrētu mērķi uz konkrētu laiku.

Savukārt par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru vēl neesot nekādas skaidrības, norāda LPP/LC, kas grib tikt skaidrībā, kādēļ premjers, kurš solīja likvidēt ministriju, tagad ir mainījis savas domas.

Savukārt «Saskaņas centra» (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA norādīja, ka partija nevar atbalstīt nevienu jaunu ministru, kamēr valdības vadītājs neparāda rīcības plānu. Urbanovičs norādīja, ka SC ir bijusi gatava tikai vienam izņēmumam - tā atbalstīja ārlietu ministra Aivja Roņa apstiprināšanu amatā, jo partijai ir svarīgi, lai tiktu nodrošinātas labas divpusējās attiecības ar Krieviju.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Vents Armands Krauklis žurnālistiem sacīja, ka partija pagaidām neatbalsta abu ministru kandidātu apstiprināšanu amatos, jo partijai «Gavara kandidatūra neko neizsaka», bet Staķei no TP puses būs daudz jautājumu par reģionālo reformu.

Pagaidām ministru amatu kandidātiem nav Saeimā vairākums, jo koalīcijai ir 50 balsis, taču jau ilgstoši Saeimas darbā nepiedalās Leopolds Ozoliņš (ZZS).

Lai arī koalīcija šodien ir vienojusies virzīt minētos ministru amatu kandidātus, «Pilsoniskās savienības» (PS) frakcijas vadītāja Anna Seile žurnālistiem vēl nepauda pārliecinošu atbalstu abiem kandidātiem. PS valdes lēmums ir veselības ministra amatā atbalstīt Rīgas domes deputāti Antru Sakni, tāpēc PS vēl lems par Gavara kandidatūru.

Kā ziņots, partiju koalīcijas padomes sēdē panākta vienošanās, ka vakantajam veselības ministra amatam tiek virzīts «E.Gulbja laboratorijas» līdzīpašnieks Gavars, bet reģionālas attīstības un pašvaldību lietu ministra amatam - bijusī labklājības ministre, Saeimas deputāte Staķe.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīciju partiju kopsēdes informēja, ka balsojums par nākamajiem ministru amata kandidātiem plānots nākamceturtdien, 13.maijā.

Tā kā partijām joprojām nav izdevies vienoties par tieslietu ministra amata kandidātu, ministra pienākumus turpinās pildīt pienākumu izpildītājs - aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Kā ziņots, 29.aprīlī ārlietu ministra amatā tika ievēlēts Aivis Ronis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu