Vulkānisko pelnu dēļ ierobežoti lidojumi vairākās Eiropas valstīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ svētdien ierobežoti lidojumi Francijas, Itālijas, Portugāles, Īrijas un Lielbritānijas gaisa telpā, liekot atcelt desmitiem reisu.

Francijas varasiestādes ziņo, ka vulkānisko pelnu radītā gaisa satiksmes drošības apdraudējuma dēļ atcelti gandrīz 70 reisi Nicas, Lionas, Bordo un Parīzes lidostās. Vairums atcelto reisu galamērķis bija Itālija un Portugāle, kuru gaisa telpā lidojumi ir ierobežoti.

Jāpiebilst, ka Nicas lidosta ir tuvākā starptautiskā lidosta Kannām, kur pēc trim dienām sāksies slavenais filmu festivāls.

Tikmēr visi lidojumi uz Azoru salām un Portu pilsētu Portugāles ziemeļu daļā atcelti līdz plkst.23 pēc Griničas laika (pirmdienai, plkst.2 pēc Latvijas laika). Jau sestdien Portugālē tika atcelti desmitiem lidojumu.

Ierobežojumi attiecas arī uz vairākiem reisiem uz Portugāles galvaspilsētu un no tās.

Paredzams, ka pelnu mākonis līdz dienas beigām «pārvietosies tālāk uz dienvidiem un pārklās visu Portugāles ziemeļu un dienvidu daļu, tostarp Lisabonu,» ziņu aģentūrai AFP skaidroja Portugāles meteoroloģiskā dienesta pārstāvis.

Gaidāms, ka otrdien Lisabonas lidostā nosēdīsies Romas pāvesta Benedikta XVI lidmašīna, katoļu baznīcas vadītājam uzsākot vizīti Portugālē. «Pašreiz mēs apmeklējuma programmā neplānojam izmaiņas,» paziņoja Vatikāns.

Savukārt Itālijas amatpersonas informē, ka gaisa telpa valsts ziemeļos slēgta svētdien no plkst.6 līdz plkst.12 pēc Griničas laika (no plkst.9 līdz plkst.15 pēc Latvijas laika).

Civilās aviācijas pārvaldes paziņojumā teikts, ka ierobežojumi attiecas uz Milānas lidostu, bet lidostas Venēcijā un Triestē, kas arī atrodas ziemeļos, strādā ierastajā režīmā.

LETA jau vēstīja, ka sestdien arī Spānijā bija slēgtas vairākas lidostas, taču svētdien liela daļa lidostu atsākušas darbu.

Tikmēr Īrijā svētdien tiek prognozēti aizvien jauni gaisa satiksmes traucējumi. No plkst.14 pēc Griničas laika (plkst.17 pēc Latvijas laika) ierobežojumi noteikti Donegolas un Slaigo lidostām. Stundu vēlāk tie būs spēkā arī Golvejas lidostā, bet no plkst.21 pēc Griničas laika (pusnakts pēc Latvijas laika) - Kerri lidostā.

Lielbritānijā vismaz līdz plkst.12 pēc Griničas laika (plkst.15 pēc Latvijas laika) būs slēgtas sešas Skotijas lidostas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu