Maizītis darbiniekiem pateicas ar slavenu operdziedātāju uzstāšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien ģenerālprokuroram Jānim Maizītim ir pēdējā diena šajā amatā, un viņš sapulcinājis ļoti daudzus prokuratūras darbiniekus, lai pateiktu «katram personīgi un visiem kopā paldies» par kopā paveikto desmit gadu laikā, kopš viņš veic ģenerālprokurora pienākumus.

Savam kolektīvam viņš bija sarūpējis krāšņu koncertu, kurā uzstājās slavenās operdziedātājas Sonora Vaice un Kristīne Zadovska, kā arī vīru kopa «Vilki».

Savukārt Maizītim daudz pateicības vārdu un ziedu klēpju dāvināja viņa kolēģi gan no Rīgā izvietotajām prokuratūrām, gan no reģioniem.

No Maizīša atvadīties bija ieradies arī Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kurš uzsvēra, ka viņam Maizītis neasociējas ar pensionāru, tādēļ šo pasākumu neuzskata kā atvadas. «Neatkarīgi no tā, kādā statusā vai amatā mēs tevi redzēsim, tas nebūs kluss makšķernieks upes malā, bet jurists, ar ko kopā strādāsim,» tā par Maizīša nākotni izteicās Bičkovičs.

Par ilggadēju sadarbību un ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā Maizītim tika pasniegts Augstākās tiesas Atzinības raksts, kas ir augstākais šīs iestādes apbalvojums un ārpus AT daudziem nav nemaz pasniegts.

Pateikties par veiksmīgu sadarbību bija ieradusies arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP).

Maizītis savā īsajā uzrunā uzsvēra, ka viņš neaiziet pensijā un uzskata, ka prokuratūra ir stabila un stipra, paužot pārliecību, ka arī turpmāk tā saglabās savu neatkarību.

Viņš arī atzina, ka šis desmit gadus garais dzīves posms ir bijis visgrūtākais un visatbildīgākais un to sajutuši vien viņa tuvākie cilvēki.

Maizītis uzrunu sāka ar pateicības vārdiem saviem pirmajiem darba audzinātājiem, kuri mācījuši izmeklēšanas metodes, paldies tika teikts arī Cēsu kolēģiem. Maizītis arī atminējās laiku gandrīz pirms desmit gadiem, kad pēc Saeimas balsojuma par iecelšanu ģenerālprokurora amatā viņš ļoti uztraucies stāvējis prokuratūras kolektīva priekšā.

Maizītis atzina, ka viņam nav jākaunas par to, ko paveicis šo desmit gadu laikā, lai gan katram jau esot savs priekšstats par to, kādam jābūt iestādes vadītājam. Viņš uzskata, ka šo desmit gadu laikā ir paveikts ļoti daudz pozitīva prokuratūras izaugsmē.

Prokurori un prokuratūras darbinieki, atvadoties no Maizīša, visi kā viens aicināja «neaiziet tālu no jurisprudences», taču pats Maizītis šodien pasākuma laikā par saviem nākotnes plāniem neminēja ne vārda.

Baltas, asins sarkanas un sārtas rozes, dzeltenas orhidejas un citi ziedi šodien gūla Maizīša rokās - katrs pateica paldies. Kā novēroja aģentūra LETA, daža sieviešu dzimtes pārstāve nobirdināja pa asarai. Gaisotne prokuratūras mazajā un ļaužu pārpildītajā zālītē bija pacilājoša, bet vienlaikus nospiedoša, jo visi apzinājās, ka kāds posms ir beidzies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu