/nginx/o/2018/07/17/10301937t1ha264.jpg)
Konkurss tapis sadarbībā ar [s:33080].
Izejvielas:
o 4 olas
o ¾ glāzes miltu
o ¾ glāzes cukura
o 200 g halvas (vislabāk saulespuķu sēklu)
o 200 g mīksta sviesta
o 1 ābols
o cukura sīrups biskvīta apsmērēšanai, sīrups ābolu novārīšanai
Pagatavošana:
1. Biskvīta pagatavošanu sāk ar olu dzeltenumu atdalīšanu no olu
baltumiem. Tad dzeltenumus saputo ar cukuru un atsevišķi saputo olu baltumus. 1/3 daļu olu baltumu iecilā dzeltenuma un cukura saputotajā masā, samaisa. Tad pakāpeniski pievieno miltus. Pēc miltu iemaisīšanas, iecilā atlikušos olu baltumus. Sagatavoto masu cep ar cepešpapīru apklātā paplātē. Cep 180 grādu tempretūrā 10-15 min.
2. Krēmam saputo sviestu un tam pievieno sarīvētu halvu.
3. Atdzesētu biskvītu, apsmērē ar cukura sīrupu, var izmantot vienkārši ūdeni un cukuru ( ½ ). Skaistāk un garšīgāk, ja sīrupam pievieno skābas sarkanss ogas (dzērvenes, jāņogas), dos skābenu piegaršu un krāsainu kārtiņu ruletē.
4. Sīrupam pa virsu uzsmērē halvas krēmu, atstājot nedaudz ruletes
virsmas apsmērēšanai. Tad sarulē. Un apsmērē pa virsu - dekorēšanai.
5. Dekoram var izmantot savu fanatāziju, taču es taisiju rozītes no āboliem.
Ņem vienu ābolu, sagriež 4 daļās, nogriež sardes maliņas, katru daļu sagriež tievās šķēlītēs. No vidēja ābola vienas daļas sanāk 9 šķēlītes. Tad šīs šķēles izvāra cukurūdenī (var arī šeit izmantot kādu ogu vai bieti, piemēram, lai rozītes sārtas. Lai uztaisītu rozīti, ņem pirmo šķēli, sarullē trubiņā, tad nākamo šķēli, rullē, jau apkārt trubiņai un tā katru šķēli, kamēr sanāk rozīte. Izdekerē, pēc patikas!
Labu apretīti!!