SC lūdz prokuratūru pārbaudīt «Parex» restrukturizācijas procesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Apvienība «Saskaņas centrs» (SC) ir vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt «Parex bankas» restrukturizāciju, pievēršot uzmanību iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, portālu «Apollo» informēja apvienībā.

Vēstulē Ģenerālprokuratūrai SC atgādina, ka vēl 2009. gada 16. oktobrī tika sākts kriminālprocess par «Parex bankas» pārņemšanu valsts īpašumā. Šīs lietas ietvaros piecos mēnešos tika nopratināti aptuveni 40 politiķu un amatpersonu. SC atgādina, ka optimistiskās prognozes – ka 2010. gada aprīlī lietā būs vismaz kāda skaidrība, tomēr nav piepildījušās.

SC deputāti uzskata, ka prokuratūrai būtu jāpievērš uzmanība pašlaik piedāvātajiem «Parex bankas» restrukturizācijas modeļiem.

Apvienība arī nonākusi pie secinājuma, ka bankas novešanu līdz maksātnespējai var kvalificēt kā noziedzīgu nodarījumu.

«Mēs aicinām prokuratūru nekavējoties pārbaudīt informāciju par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem sakarā ar Parex bankas restrukturizāciju! Mēs uzskatām, ka šajā gadījumā ir nepieļaujami novilcināt šo procesu, jo laika kavēšana var novest vienīgi pie tā, ka valsts uz visiem laikiem zaudēs iespēju atgūt nodokļu maksātāju līdzekļus,» saka SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu