Nogalināti trīs Maskavas metro teroraktu organizētāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas drošības dienesti, mēģinot arestēt, nogalinājuši trīs personas, kas turētas aizdomās par teroraktu organizēšanu Maskavas metro, ceturtdien televīzijā pavēstīja Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs.

Drošības spēki centās arestēt trīs personas, to vidū arī cilvēkus, kas teroristes-pašnāvnieces pavadījuši līdz Maskavai, sacīja FDD vadītājs.

«Diemžēl mums neizdevās tos sagūstīt dzīvus. Viņi izrādīja spēcīgu bruņotu pretošanos un tika iznīcināti,» sacīja Bortņikovs, plašāku informāciju, kad un kur tas noticis, gan nesniedzot.

Pagājušajā mēnesī tika identificēti Maskavas teroraktu organizētāji un izpildītāji, informēja Bortņikovs, taču viņu vārdus neatklāja.

Kā LETA ziņoja, 29.martā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - «Lubjanka» un «Kultūras parks» - teroristes-pašnāvnieces detonēja spridzekļus, laupot dzīvību 40 cilvēkiem.

Viena bija islāma kaujinieka sieva 1982.gadā dzimusī Mariama Šaripova, otra - 17 gadus vecā Dženneta Abdurahmanova, kuras vīru - arī islāma kaujinieku - bija nogalinājušu Krievijas specdienesti.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies čečenu separātistu kaujinieku līderis Doku Umarovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu