ASV aktieri un intelektuāļi apsūdz Obamu kara noziegumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu aktieri un liberālie intelektuāļi kopā ar citiem neapmierinātājiem piektdien izplatījuši paziņojumu, kurā apsūdz ASV prezidentu Barkaku Obamu cilvēktiesību pārkāpumu un kara noziegumu pieļaušanā.

«Noziegumi ir noziegumi, neatkarīgi no tā, kas tos dara,» vēsta aptuveni 2000 cilvēku parakstīts paziņojums, kas publicēts žurnālā «New York Review of Books» kā apmaksāta reklāma.

Paziņojumā Obama tiek apsūdzēts iepriekšējā ASV prezidenta Džordža Buša pretrunīgi vērtētās pieejas cilvēktiesībām Irākā un Afganistānā, kā arī iekšzemes drošībai. Īpaši tiek uzsvērts viņa lēmums sankcionēt radikālā islāma garīdznieka un ASV pilsoņa Anvaru Alavlaki nogalināšanu.

«Zināmā mērā viņš ir sliktāks par Bušu,» vēsta paziņojums. «Pirmkārt, tāpēc, ka Obama atļāvis nogalināt ASV pilsoņus, kurus viņš tur aizdomās par terorismu, vienīgi uz savu vai CIP aizdomu pamata, ko Bušs nekad publiski nav darījis.«

Paziņojumu parakstījis amerikāņu lingvists un filozofs Noams Čomskis, aktieris Džeimss Kromvels un Marks Rufalo, kā arī Buša laikmeta pretkara protestētāja Sindija Šīhana.

Viņi pārmet Obamam arī to, ka viņš atteicies «notiesāt Buša režīma locekļus, kas atbildīgi par kara noziegumiem, ieskaitot tos, kas atzinušies slīcināšanas simulācijā un citā spīdzināšanā», kas liecina par to, ka viņš atbalsta šādu rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu