Īslandes vulkāna pelnu mākoņa dēļ slēgtas dažas Īrijas lidostas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Vulkānisko pelnu mākonis svētdien piespieda slēgt vairākas lidostas Īrijā, Ziemeļīrijā un Menas salā, ziņo birtu un īru varas iestādes.

Svētdien bija slēgtas Slaigo, Donegalas un Nokas lidostas, bet Dublinas un Šenonas lidostas būt atvērtas vismaz līdz plkst. 12 pēc Griničas laika (15 pēc Latvijas laika), ziņo Īrijas Civilās aviācijas pārvalde.

Ziemeļīrijā Belfāstas starptautiskā un Belfastas ostas lidostas ir slēgtas līdz 15, kā arī Ronaldsvejas lidosta Menas salā.

«Biezs vulkānisko pelnu mākonis strauji tuvojas Ziemeļīrijai un Menas salai,» teikts Lielbritānijas Nacionālā gaisa satiksmes dienesta (NATS) paziņojumā. «Tādēļ Civilās aviācijas pārvalde noteikusi lidojumiem aizliegto zonu gaisa telpā virs vairākiem Ziemeļīrijas rajoniem.»

Lielbritānijas Transporta ministrija sestdien brīdināja, ka Lielbritānijas gaisa telpa varētu tikt daļēji slēgta no svētdienas līdz otrdienai, un tas varētu skart arī Hītrovas lidostu, kas ir viens no Eiropas visdzīvākajiem gaisa satiksmes mezgliem.

Eiropas debesis bija slēgtas veselu nedēļu pagājušajā mēnesī pēc Eijafjedlajekidla vulkāna izvirduma Īslandē. Vulkāniskie pelni, kas var nopietni bojāt reaktīvos dzinējus, joprojām rada mazāka apmēra satiksmes traucējumus noteiktās Eiropas daļās.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu