Nordea Rīgas maratonam pieteikušies jau 11 300 dalībnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dalībai Nordea Rīgas maratonā reģistrējušies jau vairāk nekā 11 300 dalībnieku, kuri svētdien pulcēsies 11. novembra krastmalā, lai ar starta šāvienu plkst. 9.00 atklātu divdesmito jubilejas skrējienu Latvijas galvaspilsētā.

Tradicionālais skrējiens pulcēs viesus no 40 pasaules valstīm, apliecinot straujāk augošā maratona statusu Ziemeļeiropā un prezentējot Rīgas skaistākās vietas – Vecrīgu, 11. novembra krastmalu, Vanšu tiltu un Rīgas «kluso» centru.

Nordea Rīgas maratonu plkst. 9.00 atklās «Vienotības kilometrs» – simboliska distance cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pēc tam plkst. 9.20 sekos skaitliski vislielākā mini maratona distance (5km), bet plkst. 9.25 starta līniju šķērsos klasiskā maratona (42km 195 m), pusmaratona (21km 097,5 m) un maratona stafetes dalībnieki.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atzīst, ka ir gandarīts, ka Nordea Rīgas maratons vilina tik daudz maratona tūristu un novēl veiksmi ikvienam dalībniekam: «Sveicu visus maratona dalībniekus un man ir prieks, ka esmu viens no viņiem. Esmu priecīgs arī par lielo dalībnieku skaitu un varu teikt, ka Rīga maratonam ir gatava! Vienīgais, ko šobrīd nevaram garantēt, ir laika apstākļi, taču domāju mūsu skrējējiem arī tie netraucēs.»

Šogad ir īpaši padomāts par dalībnieku ērtību, laika mērīšanas ierīci iestrādājot starta numurā, kā arī dodot iespēju savu rezlutātu saņemt sms formātā uz mobilo tālruni. «Ir prieks, ka maratona norisi esam padarījuši īpaši ērtu gan visiem dalībniekiem, gan viņu līdzjutējiem. Mūsu infrastruktūra un tehniskās iespējas ļauj līdzjutējiem ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē vērot notikumus maratona trasē, jo portālā Apollo visas dienas garumā būs skatāma tiešraide. To klātienē varēs vērot arī Krastmalā uz lielā ekrāna,» līdzjutējus piedalīties aicina Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Bez portāla «Apollo» tiešraides, kas būs skatāma no 8.30 līdz 14.00 klātienē uz lielā ekrāna un internetā, daudzpusīgu tiešraidi no 11. novembra krastmalas nodrošinās arī Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) un radio SWH.

Nordea Rīgas maratons šogad pulcē arī ievērojamus elites sportistus, kuru vidū ir visu laiku labākais Somijas maratonists, 2002. gada Eiropas čempions, olimpisko spēļu dalībnieks un Somijas rekordists Janne Holmens, kā arī 2007. gada uzvarētājs, 16 gadus ilgā rekorda labotājs kenijietis Džonstons Kipkorirs Čangvoni.

Jāatgādina, ka šī gada Nordea Rīgas maratona balvu fonds sasniedz 19 000 EUR, kā ietvaros Nordea banka īpaši suminās labākos Latvijas sportistus maratona un pusmaratona distancēs. «Nordea banka, kā maratona ģenerālsponsors arī šogad parūpēsies, lai arī labākie Latvijas skrējēji saņemtu īpašu balvu. Mēs vēlamies pateikt paldies mūsu labākajiem sportistiem, kuri rada motivāciju neskaitāmiem sekotājiem. Bet izturību un komandas garu novēlam arī 52 stafetes komandām, kuras pulcē Nordea bankas ieviestās stafetes kategorijas «Biznesa klase» rindas. Bet pārējos aicinām izbaudīt atmosfēru, ko radīs rekordlielais dalībnieku skaits,» rosina Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis.

Maratona sauklis «Viens skrējiens. Viena sajūta» lieliski atspoguļo arī Hanzas Maiznīcas labdarības iniciatīvu. «Hanzas Maiznīcas Maizes fonds aicinās katru Nordea Rīgas maratona dalībnieku piedalīties īpašā labdarības akcijā. Par katru skrējiena dalībnieku, kurš finiša līniju šķērsos ar piespraustu Maizes fonda nozīmīti, Hanzas Maiznīca ziedos maizes kukulīti Latvijas trūcīgo ģimeņu atbalstam. Maizes fonda nozīmītes skrējiena dalībniekiem tiek izsniegtas kopā ar starta numuru, dodot iespēju ikvienam skrējējam piespraust nozīmīti un personiski iesaistīties ziedošanas akcijā,» atgādina Hanzas maiznīcas mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners.

Skriešanas svētkus Rīgas centrā ir aicināts baudīt ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis. Trases malās būs iespēja uzmundrināt maratona dalībniekus un novēlēt izturību. Bet jo īpaši labi notikumiem sekot varēs Nordea Rīgas maratona epicentrā – 11. novembra krastmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu