Iespējams, pedofilu grupējumā darbojušies vairāk nekā 3 cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pirmdien Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nosūtīta lieta, kas lūdz sākt kriminālvajāšanu pret pedofilijā apsūdzēto bijušo mācītāju Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu slimnīcas apsargu, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā pastāstīja Sadovskis, pret abiem apsūdzētajiem ir pierādītas deviņas nozieguma epizodes, kuras jau nosūtītas prokuratūrai, lūdzot sākt kriminālvajāšanu par šīm epizodēm. Noziegumu epizodes jau tiek izmeklētas.

Lēvaldam piemēroti divi panti – 106.panta 2.daļa - par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo, ja šīs darbības veiktas atkārtoti vai personu grupā un 162.panta 1.daļa - par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgo pret viņa gribu, ja šīs darbības veikusi pilngadīga persona.

Arī apsargam piemērota 162.panta 1.daļa, taču vēl papildus lūgts sāk kriminālvajāšanu pēc 166.panta 2.daļas - ar pornogrāfiska vai erotiska rakstura materiālu izgatavošanu, demonstrēšanu, glabāšanu, ja šajos materiālos attēlota bērnu seksuāla izmantošana.

Kā norādīja Sadovskis, lietā ir iesaistīta arī trešā persona – bijušais cietumnieks, kura lietā šobrīd vēl notiek izmeklēšana. Lieta tiek izmeklēta atsevišķi.

Policijai ir aizdomas arī par citiem pedofiliem, kas varētu būt saistīti ar šo pedofilu grupējumu, taču konkrētas personas Sadovskis neatklāja.

Jau ziņots, ka valsts policija aizdomās par pedofiliju aizturējusi trīs vīriešus – mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo cietumnieku. Viņi par saviem upuriem izvēlējušies nepilngadīgus zēnus, starp kuriem bijuši arī bērni ar garīgās attīstības traucējumiem. Aizdomās turētie savus upurus dažādos veidos ievilināja savās dzīvesvietās, dažus no zēniem viņi piedzirdījuši vai draudējuši tiem ar vardarbību, ja viņi nepakļausies. Visi trīs aizdomās turētie savā starpā sadarbojās – par katru upuri pastāstīja arī pārējiem diviem, lai arī tie varētu zēnu izmantot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu