Ciparu apraidei pievienojas arī reģionālā Vidusdaugavas TV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

No šodienas ciparu apraidei pievienojas Vidusdaugavas televīzija, tādējādi šī ir jau trešā reģionālā televīzija, kas uzsākusi raidīšanu ciparu formātā - jau vairāk kā mēnesi  ciparu formātā raida arī Vidzemes Televīzija un Latgales reģionālā televīzija, informē uzņēmumā «Lattelecom».

Šīs trīs reģionālās televīzijas patlaban noklāj vairāk nekā pusi Latvijas teritorijas.

Jaunākā informācija liecina, ka ap šīm trim lielākajām reģionālajām ar savu saturu pulcējas arī mazākās vietējās televīzijas – Vidzemes televīzijas raidlaiku izmanto Smiltenes TV producentu grupa, savukārt Latgales reģionālā televīzija daļu raidlaika atvēlējusi Dagdas televīzijai.

«Pārejas posmā, strādājot analogajā režīmā izjutām auditorijas zudumu, jo katru dienu arvien vairāk skatītāju pieslēdzās ciparu tīklam. Tāpēc pieņēmām lēmumu pāriet uz ciparu apraidi. Samērā īsā laikā Lattelecom un Latvijas valsts radio un televīzijas centra speciālisti veica iekārtu montāžas darbus, lai izveidotu sakaru līniju televīzijas signāla pārraidei no studijas Jēkabpilī līdz raidītājam Viesītē. Vidusdaugavas TV programma būs skatāma bezmaksas pakā caur Viesītes raidītāju (38.kanāls) . Tātad visiem, kam ir interese uztvert mūsu programmu jāorientē antenas Viesītes virzienā. Pirmie iespaidi par uztveršanas zonu ir iepriecinoši, jo pats personīgi ar vienkāršu antenu uztveru Viesītes raidītāju Riebiņu novada tālākajā punktā, kas ir 87 kilometru  attālumā no Viesītes,» stāsta Vidusdaugavas televīzijas vadītājs Jāzeps Brencis.

Arī «Lattelecom» apsveic Vidusdaugavas televīziju ar pievienošanos ciparu apraidei.

«Man ir īpašs prieks par to, ka arī reģionālie kanāli domā par savu attīstību un saskata ciparu apraides priekšrocības. Kamēr Saeimā atsevišķi deputāti mēģina šo jautājumu pacelt valstiskas problēmas līmenī, vietējās televīzijas jau pašas ir konsolidējušās un atradušas veidu, kā nogādāt savas ziņas līdz skatītājam arī jaunajā ciparu formātā,» norāda «Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

www.lattelecom.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu