Kukulis Munkevica lietā esot nodots restorānā «Armēņu virtuve»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iespējams, kukuļošanas darījums starp aizturēto nu jau bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu («Jūrmala - mūsu mājas»), viņa partijas biedru, «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes locekli Normundu Pīrantu un domnieci Ivetu Blauu (JL) 18.maijā noticis populārajā kūrortpilsētas restorānā «Armēņu virtuve».

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, šāda versija par notikušo ir izmeklētājiem, taču pats Munkevics joprojām noliedz, ka kādam būtu devis vai piedāvājis kukuli.

Kukuļa došanu un jebkādu savu prettiesisku rīcību šajā sakarā noliedz arī Pīrants. To aģentūrai LETA pastāstīja viņa advokāts Lauris Matisāns. Aizstāvis arī apstiprināja, ka lietā kā kukuļa nodošanas vieta figurē «Armēņu virtuve», taču viņš nezināja teikt, vai Pīrants šajā restorānā vispār mēdzis uzturēties.

Savukārt vairāki ar Jūrmalas domi saistīti cilvēki ir atzinuši, ka ar citiem pašvaldības deputātiem minētajā restorānā nereti ticies Munkevics. Tāpat zināms arī, ka īsi pēc Munkevica aizturēšanas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki iztaujājuši «Armēņu virtuves» darbiniekus un tās vadītāju.

Jūrmalā «LETA video» izdevās sastapt minētā restorāna priekšnieci, taču viņa atteicās sniegt jebkādus komentārus kukuļošanas lietas sakarā. Nerunīga par notikušo bija arī pati Blaua. Viņa «LETA video» aizbildinājās, ka ir parakstījusies KNAB par informācijas neizpaušanu.

Munkevica un Pīranta lietas izmeklētāja no KNAB aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām nekādu informāciju par kriminālprocesu neatklāšot, jo vēl nav skaidri zināms, kas var un kas nevar kaitēt izmeklēšanai.

Tikmēr Munkevica advokāts Aivo Leimanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka no viņa rīcībā esošā lēmuma par klienta atzīšanu par aizdomās turēto nav skaidri saprotams, kuru no aizturētajām personām izmeklētāji uzskata par kukuļa piedāvātāju, kuru - par devēju.

Aģentūrai LETA kļuvis zināms, ka izmeklētāji šajā kriminālprocesā izteikuši minējumus arī par citiem iespējamiem kukuļošanas gadījumiem, ko varētu būt veikušas aizturētās personas. Munkevica advokāts Leimanis gan norādīja, ka lietas materiālos ir ļoti daudz nepamatotu pieļāvumu, kas ir juridiski nekorekti.

Kā ziņots, kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā, 18.maija vakarā tika aizturēts pats toreizējais pilsētas domes priekšsēdētājs Munkevics un viņa partijas biedrs Pīrants.

Vēlāk abi šajā lietā tika atzīti par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī, ja tā izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu