Melngailis: «Parex» var nākties ieguldīt miljonus, ko nevarēs atgūt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja Saeima pieņems «Saskaņas centra» (SC) virzītos grozījumus Kredītiestāžu likumā, valstij «Parex» sliktajā daļā atkal var nākties ieguldīt miljoniem latu. Šo naudu valstij neizdosies atgūt, šādu viedokli šovakar LTV raidījumā «De facto» sacīja «Parex bankas» prezidenta Nils Melngailis.

Melngailis stāstīja: «šobrīd plāns paredz to, ka valstij būs jāiegulda papildus kapitāls jaunajā bankā. Jauno banku būs visvieglāk pārdot un arī vislielākās cerības visu šo kapitālu atgūt pēc iespējas ātrāk. Risks ir salīdzinoši zems.»

Taču problēmas rodoties gadījumā, ja deputāti pieņem SC grozījumus. «Ar šādiem grozījumiem faktiski paredz to, ka valstij būtu jāuzņemas arī kaut kādas saistības attiecībā uz vecās bankas ilgtermiņa dzīvotspēju, ja ir nepieciešams arī ieliekot kapitālu, kas, manuprāt, nebūtu vajadzīgs,» norāda «Parex» šefs.

Melngailis uzskata, ka vēl lielāks risks ir tas, ka šo grozījumu dēļ var aizkavēties «Parex bankas» restrukturizācija. Tas varētu notikt gadījumā, ja deputāti lemj, ka pār šo procesu nepieciešama parlamentārā uzraudzība. Melngailis uzskata, ka šāda uzraudzība nodokļu maksātājiem var izmaksāt pārāk daudz.

Viņš arī raidījumam atklāj, ka runa ir par vismaz 100 miljonu latu ieguldījumu kapitālā, kas ir nevajadzīgs. Turklāt viņaprāt šos ieguldījumus valstij varētu būt grūti atgūt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu