Kāda no «ganāmpulka avīm» cenšoties iegāzt mācītāju Lēvaldu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija/LETA

Mācītāja Agra Pāvila Lēvalda, kuru tur aizdomās par pedofiliju, advokāts uzskata, ka viņu cenšas iegāzt kāda no «ganāmpulka avīm», pirmdien vēsta «Diena».

Viņa advokāts Juris Močuļskis laikrakstam kategoriski noliedz pret mācītāju izvirzītās aizdomas. Viņaprāt, mācītāju cenšas iegāzt konkrēta persona – arī šajā lietā aizturētais Bērnu slimnīcas apsargs Oskars Štamers. Viņš ir mācītāja paziņa un viņi regulāri ir tikušies.

Lēvalds esot uzzinājis par apsarga attiecībām ar nepilngadīgajiem, to ļoti nosodījis un licis izbeigt. Turklāt viņš pērnā gada pavasarī par to esot centies informēt policijum, apgalvo advokāts.

Laikraksts noskaidrojis, ka bērnību topošais mācītājs pavadījis Saldū, Cieceres internātpamatskolā. Viņš auga bez vecākiem. Jau bērnībā viņš samulsinājis skolotājus, paziņojot, ka vēlas kļūt par mācītāju.

Viņa skolasbiedri atceras, ka Agris bijis vienpatis. Par meitenēm viņš nav interesējies, taču paticis dot padomus par attiecībām.

2004. gadā Lēvalds izsaukts pie Liepājas un Kurzemes bīskapa Vilhelma Lapeļa, kurš pateicis: «Par tevi ir nelabas ziņas.» Pēc «padzīšanas» viņš dzīvojis savā lauku namiņā Kuldīgas novadā.
Sākotnēji viņš tur mierīgi dzīvojis, taču vēlāk kaimiņi pamanījuši, ka mājas pagalmā arvien biežāk sāk iebraukt arvien vairāk automašīnu. Dažas pat ar tonētiem stikliem. Kaimiņiene Mārīte atceras, ka vienā no mašīnām viņa pamanījusi nepilngadīgus zēnus.

Visvairāk viņa atceras epizodi pirms pāris gadiem, kad no mājas puses atskanējis bērna kliedziens, kas izklausījies kā sāpju kliedziens.

«Bija piebraukusi mašīna. Tas bērns no tālienes izskatījās mazs – mazāks par desmit gadiem. Šausmīgi kliedza un skrēja, un viens lielais skrēja pakaļ. Bet tas nebija Agris, jo viņu es pēc auguma būtu pazinusi,» atceras Mārīte.

Kādreizējais palīgs lauku darbos Jānis (vārds mainīts) laikrakstam stāsta, ka mācītājā pamanījis arī homoseksuālas tieksmes, jo viņš centies pieskarties puiša rokām un kājām. Kad devis palīgam naudu par strādāšanu, viņš to pasniedzis maigi un ar glāstiem. Reiz par aicinājis Jāni dzīvot pie sevis.

Jānim palīdzēt darbos dažkārt nācis kāds puisis no kursa. Kad mācītājs palūdzis kursabiedram «parādīt kājiņas», kursabiedrs mācītājam piesolījis «pa muti».

Kaimiņiene Ilga laikrakstam savukārt stāsta, ka dzīvojot Kurmālē, Lēvalds nepavisam nav atgādinājis mācītāju – bieži bijis dusmīgs, neiecietīgs un lamājies necenzētiem vārdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu